Bravúros építészeti megoldások a BMW új világában

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megnyitották Münchenben a BMW elsőszámú bemutatótermét, mely nem mindennapi építészeti megoldásaival hűen tükrözi a márkáról kialakult képet. Minőség, design és modernitás – a különleges formát alkotó acélszerkeztre húzott üvegköpeny és a futurisztikus belső hivatott megjeleníteni a marketinges hívószavakat. Az épületet Wolf D. Prix tervezte.

A BMW Welt fontos lépés azon törekvéseink tekintetében, hogy a BMW élményét itt, Münchenben, valóban átélhetővé tegyük a világ minden részéről érkezett vendégeink számára. Az eredeti gyárüzem, a BMW Múzeum és a konszern központja közvetlen közelében nemcsak az autó iránti szenvedélyünket juttathatjuk kifejezésre, hanem mélyebb bepillantást is engedhetünk világunkba, filozófiánkba, múltunkba és jövőnkbe – mondta el a megnyitón Dr. Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke.

És valóban, az épület lényege, hogy a látogatók egy különleges környezetben tudjanak meg mindent a BMW-ről, ismerjék meg például az összes autó- és motormodellt, de ha nézelődés mellett vásárolni is akarnak, akkor természetesen arra is lehetőségük nyílik.

Megnyitó (Klikk a képre!)

Az épület központi részén található az úgynevezett „Premier-átadó”, ahol különleges körülmények között vehetik át új autóikat a vásárlók. Itt a járművek összesen 20 forgóemelvényen és tíz panorámaplatformon, "top zustand" előkészítve várják gazdájukat, tehát olyan az egész, mintha egyenesen a szalonból vásárolnánk.

Klikk a képre!

Ha a teljes modellpaletta áttekintése után kiválasztottuk a megfelelő járgányt vagy motort, akkor a BMW Induvidual részlegben rögtön egyedivé is formálhatjuk azt. Hasonló célokat szolgál a BMW Lifestyle & Original osztály, ahol a gyári kiegészítők teljes tárházából válogathatunk. A beszerelés helyben biztosított.

A tetőn napelemek sorakoznak (Klikk a képre!)

Külön kiállítótér mutatja be a BMW és a Forma-1 világát, a BMW CleanEnergy és a BMW Hatékony Dinamika (BMW Efficient Dynamics) koncepciót, valamint egy óriási gyaloghídon át a gyár történetét bemutató múzeumba is átslattyoghatunk. A BMW Weltnek keresztelt épületbe évente 850 ezer látogatót várnak.

Kapcsolódó cikkek:
$$151$$
$$127$$