Megérkeztek a szlovák ingatlanfejlesztők is Budapestre

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Irodát nyitott Budapesten a HB Reavis, Szlovákia vezető ingatlanfejlesztő társasága. A pozsonyi székhelyű társaság elsősorban bevásárlóközpontokat és irodákat akar építeni nálunk. Marian Hlavacka, a HB Reavis elnöke elmondta, ugrásra készen várják, hogy a magyar gazdaság újra felszálló ágba kerüljön. Mostani piacra lépésükkel kapcsolatban egy szlovák mondást idézett: aki fél, az ne menjen be az erdőbe.

A HB Reavis Szlovákiában és Csehországban immár több mint 400 ezer négyzetméternyi ingatlanfejlesztést zárt le sikeresen, miközben az általuk kezelt vagyon összértéke meghaladja az 1,2 milliárd eurót.
Twin City

Főleg iroda- és kereskedelmi fejlesztéseikről ismertek, de a logisztikai piacon is vannak jelentős beruházásaik. A szlovák piacon betöltött vezető pozíciójukat jól mutatja, hogy Pozsony új irodafejlesztéseinek 40%-a Reavis nevéhez köthető. Jelenleg több cseh és szlovák városban van fejlesztésük előkészítés, illetve építés alatt. A cég zászlóhajója a Pozsonyban épülő multifunkcionális Twin City, ahol több mint 500 ezer négyzetméter építenek be 2012-ig.

Magyarországon tevékenységüket Radnóty Zoltán irányítja, aki elmondta, elsősorban központi helyen lévő bevásárlóközpontok építését tervezik a legnagyobb vidéki városokban és Budapesten, ezzel együtt iroda és logisztikai beruházásokra is nyitott a cég, ha jó lehetőség adódik.

A HB Reavis a magyar piacnyitás mellett Romániában és Lengyelországban is terjeszkedik.

Cikkajánló:
$$225$$
$$224$$