Rubljovka - ahol az orosz milliárdosok laknak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Dokumentumfilm készült a Moszkva közelében lévő Rubljovka úti luxus lakónegyedről, ahol a legtöbb orosz milliárdos és számos politikus lakik, több tízmillió dollárt érő palotákban. Itt van például Vlagyimir Putyin rezidenciája, de Roman Abramovicsnak, Jurij Luzskov, moszkvai főpolgármesternek és Vlagyimir Zsirinovszkij pártvezérnek is van háza a Rubljovka út mentén. A szinte az egész világra szóló filmjogokat Alekszandr Jeszin, orosz milliárdos, Putyin jó barátja vette meg.

Rubljovka már a cári időkben és a kommunizmus alatt is az egyik kedvenc lakóhelye volt Oroszország leggazdagabbjainak. Itt lakott többek közt Sztálin és Brezsnyev is. Mostanság Putyin miatt zárják le naponta kétszer az utat, melynek mentén szinte minden valamire való milliárdos vásárolt már házat.

A Rubljovka út mentén

A csillagászati árakat jól jellemzi, hogy a vevőket nem a nálunk megszokott ingyen konyhabútorral, hanem például ingyen helikopterrel csábítják a beruházók.

Igazoltatás, Forrás: Rubljovka - út a boldogsághoz

Alekszandr Jeszin, médiamogul a most elkészült német dokumentumfilm forgalmazási jogait - Németország, Svájc, Ausztria és Franciaország kivételével - az egész világra megvette 50 ezer euróért. Putyin barátja állítólag azért szánta el magát erre a könnyű kis befektetésre, mert egy dokumentumfilm csatornát akar indítani a közeljövőben. Ez a bizonyos közeljövő várhatóan csak márciusban, az orosz elnökválasztás után érkezik el, de sokan azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Oroszországban egyáltalán nem fogják bemutatni a filmet.

Cikkajánló:

$$309$$
$$293$$