Félezer új építésű lakással rukkolt ki az OC PC

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Számos új projekt, illetve sikeres projektek új ütemei várják a budapesti lakáskeresőket 2008 tavaszától az Otthon Centrum Project Consulting (OC PC) kínálatában. A helyszínek között szerepelnek óbudai, újbudai, zuglói és budakalászi ingatlanok is. Az ajánlatokkal először március második hétvégéjén, a Laksávásáron találkozhat.

Úgy tűnik a zöldterületi lakóprojektek nem veszítettek vonzerejükből, s ezzel egy időben megjelentek újabb fejlesztések Budapest belső kerületeiben is. Az Otthon Centrum Project Consulting (OC PC) kínálatában ez év tavaszától mintegy 500 új ingatlan jelenik meg, s ezzel a teljes újlakás-választék megközelíti majd a kétezres nagyságot.

Az OC PC-nél újonnan megjelent lakásprojektek 2008 tavaszán

*kizárólagosan az OC PC értékesítésében

Az ajánlatok egy részével először a Lakásvásáron ismerkedhet meg március 7-8-9-én a SYMA Rendezvényközpontban.
Az eddigi tapasztalatok szerint az év elejei áremelkedés átlagos nagysága 3-5 százalék között alakult az új lakások szegmensében. „A vevők egyre konkrétabb elképzeléssel rendelkeznek a belső anyagokra vonatkozóan - emelte ki Moskovits Pál, az OC Project Consulting ügyvezetője, - s ezzel párhuzamosan egyre nagyobb az igény a komplex kiszolgálásra az értékesítési folyamat során. Ilyen igény például a finanszírozási, vagy a műszaki és belsőépítészeti egyeztetés. A vevők újlakás-finanszírozását bonyolítja általában egy meglévő használt lakás, meglévő hitellel a háttérben, aminek együttes ügyintézése némileg komplikáltabba teszi az új ingatlan megvásárlását is.”

Az OC PC 2007-ben közel 700 lakást értékesített, s az új lakáspiacra jellemző elmúlt évi kisebb megtorpanást követően 2008 második felétől abszolút fellendülésre számít.
Moskovits Pál, az OC Project Consulting ügyvezetője elmondta, az értékesítési idő némileg meghosszabbodott, jól látható az a tendencia, hogy az átadáshoz közeli lakások iránt magas a kereslet, s bár az átadásig a lakások körülbelül 90 százaléka továbbra is gazdára talál, a piac két szegmense megosztott.

A magasabb négyzetméterárú ingatlanokra jellemzőbb, hogy jobbak az eladási számok az átadás előtt, amikor az épület már fizikailag is bejárható.

Az alacsonyabb árfekvésű lakásoknál, ahol általában van előértékesítés, illetve kedvező fizetési ütemezés is, - részben a befektetési céllal vásárlóknak köszönhetően - a projekt indulásakor is jelentkezik egy komoly felfutás az értékesítésben.

A legnépszerűbb lakások

A lakásvásárlásnál továbbra is a projekt elhelyezkedése a legfontosabb szempont. Elsősorban 35-65 négyzetméter közötti, jó elosztású, hatékony alaprajzzal rendelkező, jó tájolású lakások a legkedveltebbek. Bár általában nem jelent különösebb előnyt a földszinti elhelyezkedés, kivételek itt is akadnak: a privát kertkapcsolattal rendelkező lakások. Ezeknél már a tervezéskor figyelembe veszik a tájolást, az intimitás megteremtését, és a teraszok kialakításánál a használható méretnagyságot. Az egyedi penthouse lakások közül azok a nyertesek, ahol a bevezető árak miatt kedvezőbbek a négyzetméterárak.

Cikkajánló:


$$487$$

$$493$$