Akár 200 millióért is viheti a 34 hektáros nagybajomi fürdőt

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nagybajomi Boronka termálfürdőt és félbemaradt szállodarészét hatodszorra, az eredeti, 1,6 milliárdos kikiáltási ár töredékéért hirdeti meg a felszámoló. A Boronka Thermál Villapark Rt. évekkel ezelőtt indult nagybajomi, 34 hektárnyi terület hasznosításával tervezett fürdőberuházását és szállodaépítését az állam is támogatta a Széchenyi terven keresztül 153 millió forinttal sőt, az önkormányzat is beszállt 52 milliós ingatlan apporttal.

Az eredetileg közel 7 milliárd forintosra becsült beruházás azonban elakadt a fürdő megépülése után, a szállodarész megépítése közben, mert fizetésképtelenné vált a cég, és felszámolási eljárást kezdeményeztek ellene az építkezésben résztvevő alvállalkozók.


forrás: mymap.hu

Emiatt a négy évvel ezelőtt, az átépítése után újra nyílt fürdő két éve kényszer-üzemszünet tart. Azóta rendezetlen a sorsa, pedig a hátrányos település számára igen fontos lenne a működése, a tervezett gyógyszálló, garzonok és apartmanok megépülésével együtt.


Így nézett ki, amikor még működött - nem is rossz

Az ingatlant először 1,6 milliárd forintért hirdették meg, és azóta folyamatosan engednek az árából. Az április elején megjelenő hatodik kiírásban 400 millió forint + áfa lesz a kikiáltási ár, amiből a felszámoló még 50 százalékot engedhet. Szatmári Tibor elmondása szerint érdeklődő mindig akad, egyikük saját pénzén meg is vizsgáltatta a terület termálkincsét, és igen kedvező eredményről számolt be, de a befektetők - úgy tűnik taktikai okokból - eddig kivártak.

Cikkajánló:

$$595$$

$$594$$

$$593$$