Kisebb vidéki városokban is terjeszkedne az Otthon Centrum

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Habár a kisebb városokban a lakások legnagyobb része saját részre épül és az ingatlanforgalom kisebb része megy át az ingatlanforgalmazók kezén, mint a nagyvárosokban, az Otthon Centrum szakértői szerint az ingatlanfinanszírozási tevékenységgel kiegészülve a vidéki kisebb irodák is jó befektetési lehetőséget nyújtanak.

A kistelepüléseken az újonnan épülő lakóingatlanok közel 85 százaléka saját használatra, a fővárosban épült lakóingatlanok több mint 85 százaléka pedig értékesítési céllal készült. A tranzakciószámon belül évről-évre egyre magasabb a nem önerőből finanszírozott adás-vételek aránya, ezért is látja indokoltnak a megyeszékhelyek mellett a kisebb városokban való megjelenést a legnagyobb magyar ingatlanos hálózat, az Otthon Centrum.

A tranzakciók között évről-évre egyre magasabb a nem önerőből finanszírozott adás-vételek aránya. A 2007-ben folyósított hitelek közel fele használt lakás vásárlásához, harmada új lakóingatlan építéséhez, vagy vásárlásához kötődött. Ezért is látja indokoltnak a megyeszékhelyek mellett a kisebb városokban való megjelenést a legnagyobb magyar ingatlanos hálózat, az Otthon Centrum. „A 8-20 ezer lakóingatlannal rendelkező városok esetében a hitel- és az ingatlan-közvetítési tevékenység kiválóan kiegészíti egymást a jövedelmezőség tekintetében”- emelte ki Zsédely Rita, az Otthon Centrum akvizíciós vezetője.

A terjeszkedés itt elsősorban az ingatlanállományhoz kapcsolódó finanszírozási igények növekedésére épül, s emellett a helyi ingatlan tranzakciókba való bekapcsolódásra. A beruházás kisebb befektetést igényel, mint egy nagy iroda nyitása, a működési költség is lényegesen alacsonyabb, s értelemszerűen a megtérülés is gyorsabb lehet az ilyen típusú irodák esetében. Az OC itt is területi kizárólagosság biztosításával dolgozik, s a hálózat szakmai hátterét, tudásbázisát érhetik majd el az új irodák is.

Cikkajánló:

$$741$$

$$742$$

$$743$$