Ilyen lesz a kibővült ferihegyi terminál - képek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

4,2 milliárd forintért bővíti Ferihegy előterét a Budapest Airport (BA). 2011-ig összesen 170 000 m2 forgalmi előtér építését tervezik. A munkálatok első szakaszában 76 000 m2 alapterületű előtér épül Ferihegyen, amely állóhelyeket biztosít majd a repülőgépeknek és növeli a légikikötő kapacitását.

A Vegyépszer vezette VHS Előtér konzorciummal a 2-es terminál forgalmi előtérének bővítéséről, melyre 275 nap áll rendelkezésre, tegnap aláírták a szerződést.


Ilyen lesz (Klikk további képekért!)

Kiemeltnek minősítette a Ferihegyi repülőtér fejlesztésének hatósági ügyeit a kormány; az intézkedés azt jelenti, hogy a beruházás esetében is lehetőség lesz a soron kívüli engedélyeztetésre, illetve a rövidebb határidők alkalmazására.

Ezt a kormányszóvivő jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 
A Budapest Airport a következő években 65 milliárd forintot kíván a budapesti repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére fordítani, amelynek érdekében elindította a BUD Future modernizációs programot.

A program keretében a BA jelentősen kibővíti a 2-es terminált, új cargo várost hoz létre a légiáru forgalom kiszolgálására, megépíti az Airport City, ahol több más mellett egy négycsillagos, 250 szobás szálloda is épül, és növeli a repülőtér ún. légoldali kapacitását is. A 2-es terminál előtti előtér bővítése ez utóbbi célt szolgálja.


A híd (Klikk!)

A repülőtéri előtér különleges eljárással készül, hiszen hatalmas terhelést kell elbírnia. A 40 cm vastag bazaltbeton réteg alatt 70 cm vastag kavicságy gondoskodik arról, hogy a legnehezebb repülőgépek is használhassák a területet. Az építők 18 000 négyzetméter aszfaltot, 3100 négyzetméter beton felületet bontanak el, és több mint 100 000 m3 földet mozgatnak meg, hogy aztán megépítsék a mintegy 10 futballpályányi, 76 000 négyzetméter nagy előteret.


A bontáshoz és az építéshez több száz teherautó folyamatos munkájára lesz szükség. Az előtér mellé trafóház is épül, ez a speciális repülőtéri fényekhez biztosít áramot. A munkálatok Ferihegy forgalmát nem befolyásolják, az építkezés alatt a budapesti repülőtér zavartalanul működik majd.

Cikkajánló:

$$776$$

$$777$$

$$778$$