Ezren állnak sorba a Corvin Sétány lakásaiért

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Letették a VIII. kerületi Corvin Sétány legújabb épületének, a Cordia City Gardennek az alapkövét. Ezzel az ország legnagyobb projektjének területén már 820 lakás épül egyszerre. A beruházó elmondása szerint több mint ezer regisztrált vár jelenleg arra, hogy a Sétányon lakást vehessen.

Ennek megfelelően az árak is jócskán megemelkedtek mióta piacra dobták az első épületet, mely stílusosan a Cordia Premier nevet kapta. Egy négyzetméter 430-440 ezer forinttól indul, a felsőbb szinteken lévő lakásokat pedig jócskán 600 ezer forint felett árulják.


Cordia Premier Ház - itt lesz a Corvin Sétány biztonsági központja is, ahonnan szemmel tartják majd az egész területet

Az ősszel elkészülő Premiert a 240 lakásos Fontana követi a sorban. A szerkezetkész állapotban lévő épület érdekessége, hogy 60 lakásban a hűtést és a fűtést geotermikus energiával oldják meg.

A Cordia City Garden különlegessége, a 2.000 négyzetméteres belső park mellett, a közel 3.000 négyzetméteres wellness központ, ahol egy 25 méteres nagymedencét is épít a beruházó Futureal.


Jobbra a Cordia Fontana, balra a Cordia City Garden, középen pedig az Átrium bevásárlóközpont látható

Az Ecorys felmérése szerint 2006-ban és 2007-ben is a Cordia értékesítette a legtöbb új lakást Magyarországon, ami nagyrészt a Corvin Sétány népszerűségének köszönhető.
Csécsei Béla, Józsefváros polgármestere a City Garden alapkőletételére rendezett ünnepségen elmondta, a Corvin Sétány következő üteméhez szükséges területet a beruházó és az önkormányzat közötti megállapodás értelmében időben felszabadítják.

Lebontanak 34 további épületet 300 lakással. A polgármester ezzel együtt arra is felhívta a figyelmet, hogy a beruházás révén hat épületben összesen 201 új lakást építenek.

2009-ben már a Nagytemplom utcáig ér majd a Corvin Sétány

Kapcsolódó anyagok:

$$765$$

$$597$$

$$43$$
Futó Gábor, a Futureal vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, jelenleg még nem lehet tudni, hogy mikor kezdik meg a negyedik lakóház, a Cordia Sun Resort értékesítését, melynek lakóegységei közül először a több mint ezer regisztrált válogathat.

A beruházó azt ígéri, hogy 2009 őszéig a Corvin Sétány egészen a Nagytemplom utcáig elkészül, ezzel a mega-projekt közel fele be is fejeződik.

Cikkajánló:

$$771$$

$$772$$

$$773$$