Váci1 lesz a Vörösmarty téri Tőzsdepalotából

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jogerőssé vált az egykori Tőzsdepalota átépítésének engedélye, ahol a beruházó ORCO Property Group divat és gasztronómiai központot nyit Váci1 néven. A Váci1 várhatóan 2010 tavaszán nyitja meg kapuit exkluzív üzletekkel. Az épületet a francia Christian Biecher tervezi át, a magyar Kőnig és Wagner Építésziroda közreműködésével.

A Tőzsdepalotát Alpár Ignác tervei alapján építették 1911 és 1915 között. 1933 óta az épület az UNESCO által nyilvántartott Világörökség része, és műemlékvédelem alatt áll. A Váci1 tervezőit inkább inspirálják, mint akadályozzák a műemlék épület szabta korlátok. Ennek köszönhetően újszerű, fantáziadús és izgalmas megoldásokban gazdag, friss arculatot kívánnak adni a többség számára eddig csak kívülről ismert épület belső tereinek – áll az ORCO közleményében.


Kapcsolódó anyagok:

$$800$$

$$576$$
„Rendkívül izgalmas lehetőség számunkra, hogy Budapest központjában egy eddig elrejtett építészeti gyöngyszemet nyithatunk meg a nagyközönség előtt. A Váci1 igazán különleges épület, amelynek újjáépítésével és átalakításával kifejezhetjük, hogy Budapest nem csupán a gazdag történelem, hanem a jövő városa is.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal a projektfejlesztésben való sikeres együttműködésünk során az ORCO, mint a műemlékvédelemre érzékeny ingatlanfejlesztő megnyerte a Hivatal bizalmát – mondta Iain Sellers, az ORCO Hungary ügyvezető igazgatója.


A felújítási, rekonstrukciós munkálatokat követően az épület több mint 11.000 négyzetméter magas színvonalú kereskedelmi, vendéglátó- és szórakoztatóipari szolgáltatásra alkalmas területet kínál majd. Az ORCO célja, hogy prémium kategóriájú, exkluzív kereskedőket vonzzon olyan bérlői összetételt kínálva számukra. Az épületben helyet kap egy tetőtéri étterem, a közös terek területe 6000 négyzetméter lesz.

Cikkajánló:

$$807$$

$$806$$

$$805$$