Az Erste 11%-ra viszi fel az új CHF lakáshitelek THM-jét

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szigorítások csak az új hitelkérelmekre vonatkoznak, az akciós ajánlatokat visszavonták október 22-től. Ezzel párhuzamosan új, forint és euró alapú lakáshiteleket és szabad felhasználású jelzáloghiteleket vezet be az Erste – áll a bank közleményében.

A bank közleménye szerint az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva az Erste Bank úgy döntött: 2008. október 22-től kezdődően valamennyi, svájci frank alapú hitelekre vonatkozó akciós ajánlatot visszavonja és ezen termékek esetében új kondíciókat állapít meg.

Ennek értelmében a svájci frank alapú piaci kamatozású lakáshiteleknél a kamat évi 9,49-9,79 százalékra (teljes hiteldíj mutató – THM: 11,00-11,08 százalék), a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében évi 9,99-10,29 százalékra (THM: 11,47-11,65 százalék) változik. A kondíciók változása a 2008. október 22-e előtt befogadott ügyleteket nem érinti.

A közlemény szerint a forint árfolyamának utóbbi hetekben tapasztalt gyengülése, a korábbiakhoz képest erősen ingadozó árfolyam miatt az utóbbi időszakban rendkívüli módon megemelkedett a svájci frank alapú hitelek finanszírozási költsége.

A refinanszírozási piac változásait követve az elmúlt napokban az Erste Bank felülvizsgálta a deviza alapú jelzáloghitelek finanszírozási feltételeit. A felülvizsgálat eredményeként a pénzintézet a forint alapú hitelek mellett a továbbiakban is biztosítja a lakossági és vállalati ügyfelei számára a deviza alapon történő hitelfelvételt, ezért országos hálózatában változatlanul elérhetőek az euró és a svájci frank alapú hitelek.

Cikkajánló:

$$1171$$

$$1170$$

$$1169$$