Jövedelembiztosítás lakásvásárlókra méretezve

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Otthon Centrum elsőként vezeti be az ingatlanpiacon a munkanélküliség esetére is védelmet nyújtó jövedelempótló biztosítást. A biztosítást az Otthon Centrum hálózatán keresztül lakást vásárló, vagy lakáscélú hitelt felvevő ügyfelek vehetik igénybe. A szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás munkanélküliség és keresőképtelenség esetén biztosít rendszeres havi kifizetéseket.

Kühne Kata az Otthon Centrum Franchising Kft ügyvezető igazgatója elmondta: „ A biztosítás bevezetésének gondolata mögött az áll, hogy segíteni szeretnénk ügyfeleinket a lakásvásárlás vagy lakáscélú hitelfelvétel előtt pozitív döntésük meghozatalában, kiküszöbölve a nem belátható pénzügyi nehézségekből eredő kockázatokat, és ügyfeleink e miatti aggodalmát. A 2008. július 1. után nálunk lakást vásárló vagy lakáshitelt felvevő ügyfelek is igénybe vehetik a biztosításunkat. Fontos szempontunk volt, hogy a biztosítást a piacon elérhető más termékekhez képest kedvezőbb feltételekkel kínálhassuk ügyfeleinknek .”

Az Otthon Centrum és a francia Axeria, valamint az angol London General Insurance biztosítók közös terméke egy szabadon felhasználható jövedelempótló biztosítás, mely nem kötődik konkrét hitelhez.  Az új szolgáltatást 2008. december 1-től vehetik igénybe az ügyfelek.

A jövedelempótló biztosítása munkanélküliség és keresőképtelenség, azaz betegállomány esetén egy éven keresztül biztosít rendszeres havi kifizetéseket. Az új konstrukció csoportos létszámleépítés esetén is felhasználható. A biztosítási konstrukció előnye többek közt a maximális kifizetések nagyságában van, mely 250.000 forint. Az OC jövedelempótló biztosításával az ügyfél szabadon választhatja meg a havi kifizetések összegét 10.000 forintos lépésekben, de a havi kifizetés összege nem haladhatja meg a nettó jövedelmének 70%-át. Keresőképtelenség esetén a munkanélküliségre választott havi pénzösszeg fele kerül kifizetésre – azaz, ha egy 130eFt a nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél a maximális 90eFt-ot választja munkanélküliség esetén, ezzel meghatározza keresőképtelensége estén fizetendő összeget is, esetében 45 ezer forintot.

A jövedelempótló biztosítása baleseti biztosítást is magába foglal, 1.000.000 – 5.000.000 Ft között változik az egyszeri szolgáltatási összeg a munkanélküliségre választott kifizetés függvényében.

Az Otthon Centrum által bevezetett konstrukció kétféle díjcsomaggal érhető el. Az alapdíjcsomagot azok vehetik igénybe, akik lakást vásárolnak, vagy lakáscélú hitelt vesznek fel a hálózaton keresztül. A kedvezményes díjcsomag pedig azokat illeti meg, akik lakást vásárolnak és lakáscélú hitelt is vesznek fel az Otthon Centrumnál. A biztosítási díj mértéke többek között függ az ügyfél iskolai végzettségétől, az ügyfél jövedelmétől, a választott díj csomagtól, az ügyfél lakhelyétől, illetve néhány egyéb kockázati tényezőtől. A biztosítási feltételeknek megfelelő, középfokú végzettséggel, 130.000 Ft-os nettó jövedelemmel rendelkező ügyfél, ha az esetében maximális (a jövedelmének 70%-a), vagyis 90.000 Ft-os biztosítási összeget választja akkor havonta 2.978 Ft-ot fizet az alapdíjcsomagban. Ha lakásvásárlás mellett lakáscélú hitelt is vett fel – azaz hitelből vásárolta lakását – akkor a kedvezményes díjcsomag csak havi 2.482 Ft.

Cikkajánló:


$$1352$$

$$1351$$

$$1350$$