21 millióból jön ki egy minimál családi ház

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Leier számításai szerint ma Magyarországon minimum 21 millió Ft-tal kell rendelkeznie annak, aki egy 100 négyzetméteres négy személyes családi házat akar építeni a telekár nélkül. A téglagyártó pályázatot írt ki olcsó ház tervezésére.

Az otthonteremtési támogatások megvonásával milliókkal megnőhet az a  pénzmennyiség, amivel rendelkeznie kell annak, aki fel szeretné építeni az "ország átlag-házát”– nyilatkozta Komlós Andor, a Leier cégcsoport magyarországi igazgatója.

A Leier cég most olyan pályázatot írt ki, amelynek célja olyan családi ház tervezése, amely a pénzpiaci válság ellenére alkalmat teremt a kispénzű, kistelepülésen élő házaspároknak és családoknak arra, hogy megvalósítsák házépítési, családalapítási terveiket. A lehető legolcsóbb megoldásokat egyetemistáktól várják! A felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt pályázat szerint: ma az „átlag-ház”: nettó 100 m2–es lakóterületű, energiabesorolás szerint legalább B kategóriás, összkomfortos családi ház, amely 4 fő részére lakható, garázzsal vagy kocsibeállóval rendelkezik. A családi ház felépítéséhez felhasznált építési anyagok összege nem lehet több (munkaerő költségekkel együtt) bruttó 21.000.000 Ft-nál.

Cikkajánló:

$$1788$$

$$1787$$

$$1786$$