Lakáshitel akciók

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lakáshitel akciókba kezdenek a bankok az év végéig, de visszafogottabban, mint a válság előtti időszakban - véli az Otthon Centrum Hitel Centerét működtető HC Központ Kft.

A hitelközvetítéssel foglalkozó cég arra számít, hogy a bankok elsősorban az egyszeri díjakat engedik el, vagy mérséklik. A válság első hónapjaiban szigorúbb hitelbesorolást kapott települések pedig várhatóan kevésbé kockázatos kategóriába kerülhetnek.

A hitelfelvevők számára bizakodásra adhat okot a forint árfolyamának az  utóbbi hónapokban mutatott stabilitása is. A legalább egy éve rendben, késedelem nélkül fizető adósokat mindemellett hitelkiváltásra ösztönzik a bankok, nekik mindenképpen érdemes érdeklődniük, hogy kaphatnak-e kedvezőbb feltételeket a meglévő szerződésük helyett.

A HC szerint a bankok nem enyhítenek a hitelezés feltételein:  továbbra is magas fedezetet követelnek meg.

Kérdéses, hogy mennyit lendít a július óta visszaeső támogatott lakáshitel forgalmon az október elsején hatályba lépő új lakásfinanszírozási kormányrendelet. Elsősorban azért nem várható "roham" az újfajta lakáshitelért, mert csak új lakás vásárlására lehet igénybe venni, és a minimális önerő 50 százalék.

Cikkajánló:

$$2118$$

$$2117$$

$$2116$$