Gulyás Dénes (Fidesz) a pátyi "megaplázáról"

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél kifizetett végkielégítések nagyságáról, a bioenergetikai fejlesztésekről, valamint a pátyi "megapláza" beruházásról beszéltek a képviselők kedden napirend előtt a parlamentben.

Gulyás Dénes (Fidesz) arról beszélt, hogy 2002-ben Páty települése úgy döntött, hogy színvonalas golfpályát építhetnek ki a község mellé. Elmondta, hogy azóta a beruházás egyre növekszik, golfpálya mellé luxus lakópark is épülne, melynek területe 350 ezer négyzetméterre terjedne ki. Ez a megapláza-komplexum napi több ezer autóval növelné meg a település átmenő forgalmát - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a lakópark Páty közigazgatási területén helyezkedne el, azonban nincs megfelelő közlekedési lehetőség a megaplázához. Emlékeztetett arra, hogy 2005-ben a kormányoldal leszavazta az M1-es pátyi leágazásának megépítését.

Azt kérdezte a kormány képviselőjétől, hogy áll-e állami támogatás a terv mögött?

Katona Tamás államtitkár közölte: egyetért azzal, hogy minden településnek élhetőnek és szerethetőnek kell lennie. Mint mondta, az önkormányzatok önállóan és felelősséggel döntenek saját településük jövőjéről.

Véleménye szerint a zsámbéki medencében elterülő önkormányzatok nincsenek szinkronban egymással.

Kiemelte: az országos területrendezési tervnek kell mértékadónak lennie abban, hogy hol milyen beruházás épülhet.  Az államtitkár hangsúlyozta: nem kért támogatást egyetlen beruházó sem az érintett térségben.

Cikkajánló:

$$2298$$

$$2297$$

$$2296$$