Az ingatlanpiac ár- és forgalomesése elérte mélypontját

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ingatlanpiac ár- és forgalomesése már elérte mélypontját az Otthon Centrum (OC) szerint, ezt az OTP Bank szerint az új, forintalapú hitelkérelmek számának folyamatos növekedése is alátámasztja.

Az OTP szélesítette a hitelbírálat során figyelembe vehető jövedelmek körét annak érdekében, hogy a lakáshitelek minél szélesebb kör számára elérhetővé váljanak - közölte Illés Zoltán, a hitelintézet ügyvezető igazgatója csütörtökön, a két cég közös sajtóbeszélgetésén.

A munkabér mellett, meghatározott igazolások esetén a bank figyelembe veszi például az ingatlan bérbeadásból, a saját vállalkozásból, osztalékból és egyéb megtakarításokból származó - például önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításból, életbiztosításból - eredő jövedelmeket is.

Az ingatlanárak elérték mélypontjukat, így aki vásárolni akar, ne várjon tovább - hangsúlyozta Valkó Dávid, az Otthon Centrum vezető elemzője. Hozzátette, hogy az idén az árak tavalyinál kisebb csökkenésére számítanak.

Felhívta a figyelmet arra: most általában túlkínálat van, ám a következő időszakban már hiány lesz a minőségi új lakásokból. Az elemző szerint az idei év jól indult az OC számára, az első negyedévben a tranzakciók száma 15 százalékkal emelkedett, az idén 5 százalékos forgalombővülést várnak.

Cikkajánló:

$$2760$$

$$2759$$

$$2758$$