Könnyen eladható lakások Budán és a pesti belvárosban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A budai zöldövezeti családi házaknál nincs igény 500-1.000 négyzetméternél nagyobb kertre, a pesti belvárosban pedig harmadával többet ér az utcai, mint az udvari lakás az Otthon Centrum ingatlan forgalmazó és -tanácsadó tapasztalatai szerint.

Az MTI-nek eljuttatott összefoglalójuk szerint a 100 millióhoz közeli értékű budai családi házaknál alapkövetelmény az 50 négyzetméteres nappali, és a 20 négyzetméteres hálószoba. Az eladást javítja, ha - amerikai mintára - a szülői hálószobához gardrob- és fürdőszoba is csatlakozik.

Az Otthon Centrum kiemeli, hogy a vevők ódzkodnak az olyan felújítástól, amely falak elmozdításával jár, akkor is másik lakást keresnek, ha amúgy lenne erre a célra akár 10-20 millió forintjuk is. Ugyanakkor a kert felújítását szívesen vállalják, de nem igényelik azt, hogy 500-1.000 négyzetméternél nagyobb legyen a kert. A lakóépületnél viszont egyre fontosabb az, hogy legyen benne személyzeti lakrész.

A pesti belvárosban a felújított házban lévő jó minőségű lakás négyzetméter ára 350 ezer forinttól indul, feltéve, hogy az utcára néz. Az udvari lakás fajlagos ára az előbbi kétharmada csak. Amennyiben nincs lift a házban, akkor a második emelet felett már szinte eladhatatlan a lakás, és nem keresik a nemrég még kelendő tetőtéri lakásokat sem. A lakásonkénti gáz-központi fűtés az ideális, a vevők nem szeretik a házi közös központi fűtést, mivel azt drágának tartják.

A budai paneles lakások akkor kelendőek, ha azokat átalakították, a vékony vasbeton válaszfalak eltávolításával tágasabbá tették belterüket.

Cikkajánló:

$$2863$$

$$2862$$

$$2861$$