Építőipari cégek is segítenek az iszap áldozatain

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását szorgalmazza a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt., mindkét társaság segíteni kíván termékeivel a vörösiszap által sújtott településeknek, és erre buzdít további cégeket is.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint az idei katasztrófák bebizonyították, hogy nagy a segítő szándék a vállalatok, vállalkozók és magánemberek körében, az ipari katasztrófa kárainak enyhítésében szerepet vállaló két vállalat ugyanakkor egy olyan kezdeményezést indít útjára, amely egyfajta iránytűje lehet az újjáépítési munkálatoknak.

Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője úgy fogalmazott: a segítség az állami szerepvállalás mellett még hatásosabb és szélesebb körű lehet, ha a vállalatok - az ad hoc adományokon kívül - termékeiket mélyen a jelenlegi piaci ár alatt ajánlják fel a károsultaknak, illetve a helyreállítást végző állami szerveknek.

Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója ehhez kapcsolódva azt mondta: a kezdeményezéstől azt várják, hogy további építőipari cégek is csatlakoznak a szolidáris platformhoz, hiszen ez nem jár jelentős ráfordítással, mégis sok emberen segít.

A Baumit és a Tondach felajánlja, hogy termékeit rendkívül kedvező feltételek mellett biztosítja az újjáépítéshez, ez a Baumit esetében vakolatokat, homlokzati hőszigetelő rendszereket és aljzatképző anyagokat,  a Tondach esetében kerámia tetőcserepeket jelent.

Cikkajánló:

$$2956$$

$$2954$$

$$2953$$