Elkészült a Futureal nagybányai bevásárlóközpontja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Két év alatt épült fel Nagybányán (Baia Mare) a Futureal Csoport és az osztrák Immofinanz közös fejlesztésében, 70 millió eurós beruházással most elkészült 30 ezer négyzetméteres Gold Plaza bevásárlóközpontot.

A kész létesítmény átkerül az Immofinanz tulajdonába, a független vagyonértékelő - kalkulálva a befolyó bérleti díjakkal is - 97 millió euróra értékelte azt - mondta Eduard Zehetner, az ingatlanfejlesztő csoport vezérigazgatója az átadást megelőző sajtótájékoztatón csütörtökön Nagybányán.

A Gold Plaza projektet az MKB Bank finanszírozta. Nagybányán 150 ezer ember él, egy órai autózással 1,2 millió ember érheti el a bevásárló központot - mondta Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója. A 100 üzletnek eddig valamivel több, mint 80 százalékát adta bérbe az Colliers International.

Ez a cég a legerősebb bukaresti bérbeadó is - mondta Tatár Tibor, a Futureal Holding Development vezérigazgatója. A bérleti díjak Nagybányán alacsonyabbak, mint Budapesten, vagy Bukarestben, de a konkrét összegről csak annyit árult el, hogy a nagy bérlők - négyzetméterenként és havonta - 10 euró alatt jutnak területhez. A legnagyobb bérlő a Cora, amelynek Bukarest után ez a második legnagyobb áruháza Romániában. Jelen van még a bérlők közt - egyebek mellett - a New Yorker, a Deichmann és a Leonardo is. A 6 termes mozit a Cinema City üzemelteti.

Az eredeti fejlesztési tervben nem szerepelt a mozi, de a helyi igények miatt végül vállalták a megépítést. Eddig ugyanis sokan kétszer két órát autóztak Kolozsvárig és vissza, hogy filmet nézzenek. Még az is előfordulhat, hogy Ukrajnából is jönnek látogatók. A két legközelebbi hasonló bevásárlóközpont Kolozsváron és Nagyváradon található, így elvileg garantált a megfelelő számú vásárló.

Tatár Tibor elmondta azt is, hogy az építészeti terveket a budapesti Mérték Studió készítette, de a gépészeti és a statikai tervek helyi szakemberek munkája. A kivitelező fővállalkozó a szintén magyar Pedrano cég, amellyel a Corvin sétányon már dolgozott együtt a Futureal.

A Futureal Csoport lakásépítő cége, a Cordia november 9-én adja át 119 lakásos lakóparkját Bukarest északi részén. A 2008-ban kezdődött építkezés 16 millió euróba került, ezt a román ingatlanfinanszírozásban élen járó görög Alfa Bank finanszírozta. Erről a projekt igazgatója, Szalma Csilla beszélt a magyar újságíróknak. Az eladási ár 1.500-1.600 euró négyzetméterenként, de itt ezért luxus minőséget kap a vevő. Eddig a lakások fele kelt el, de miután a lakások elkészültek a kereslet is megélénkült - mondta az igazgató.

Cikkajánló:

$$3016$$

$$3015$$

$$3014$$