Hoppá: le kell bontani a Csipak-luxusvillát

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lebontásra ítélte a második kerületi önkormányzat Csipak Péter ingatlanvállalkozó villáját. A váratlanul szigorú döntés oka, hogy az épület nem az előzetesen bemutatott tervek szerint épült, ráadásul a védett Budai Parkerdő területének egy részét is önkényesen hozzácsapták a telekhez.

Horváth Éva szépségkirálynő-műsorvezető ex-kedvesének cseppet sem szerény villájával már régóta problémák vannak. A Hármashatár-hegynél felhúzott épület az Index.hu értesülései szerint eleve méterekkel arrébb fekszik, mint a hivatalos tervrajzokon, amik alapján az engedélyeket kiadták. A II. kerületi önkormányzat sajtóreferense szombaton az MTI-nek megerősítette, hogy a kihágások miatt elrendelték az ingatlan lebontását.

Forrás: Index.hu

Az ingatlanvállalkozó 1800 négyzetméteres villájának mintegy 900 négyzetméteres szelete, konkrétan a garázs és a felhajtó nemcsak hogy nem ott található, ahol a tervek szerint kellene lenniük, de védett területen fekszenek. Az ingatlannal szomszédos ugyanis a Budai Parkerdő, ennek a területéből a rossz helyen felállított kerítéssel kb 2000 négyzetmétert csatoltak a telekhez - az erdő egyébként államilag védett terület.

Forrás: Velvet.hu

További adalék, hogy a projektben résztvevő egyik építész az Indexnek elárulta, hogy az épületet Csipak kérésére tervezték át jelenlegi formájára. Az informátor szerint az ingatlanfejlesztőt daruval emelték oda, ahol az első tervek szerint a hálószoba ablaka lett volna. Mivel Csipaknak nem tetszett a kilátás, ezért az áttervezés mellett döntött.

Forrás: Index.hu

Az ügy jelenleg ott tart, hogy a kisebb-nagyobb kihágások miatt már többször megbírságolt épületet le kell bontani. A II. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalának építési irodája, mint elsőfokú építési hatóság, rendelte el az ingatlan lebontását. A sajtófőnök közölte, hogy erről a döntésről értesítették az érintettet, aki jogorvoslati lehetőséggel élhet az önkormányzatnál. Borítékolható, hogy egy esetleges fellebbezés esetén még hosszú évekig is elhúzódhat a végleges döntés.

Újabb cikkünk a témában: Vádemelési javaslat a Csipak-luxusvilla miatt

Ropogósan friss hírek, kéthetente, sallangok nélkül.