Így él a világ leggazdagabb embere a Xanaduban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A híres Bill Gates betekintést enged a Washington állambeli Medina városban található luxusingatlanába.

A híres Bill Gates betekintést enged a Washington állambeli Medina városban található luxusingatlanába.

A több mint 66.000 négyzetméteren elterülő épületegyüttes, mely a Xanadu becenevet kapta, 7 hálószobával, 24 fürdővel, 6 konyhával és ugyanennyi kandallóval rendelkezik. Ha ez nem elégítené ki az igényeket, tartozik hozzá egy 20 férőhelyes színházterem, és privát könyvtár, ahol megtalálható Leonardo da Vinci XVI. századi jegyzetfüzete, a Leicester Kódex (ára 30.8 millió dollár).

A recepcióval is rendelkező hall 150 ülőhelyet biztosít, de állófogadás esetén 200 vendég is elfér. Lehetőség van még egy kisebb, 232 négyzetkilométeres wellnessközpont használatára is, ahol szauna, trambulin, illetve különböző sportolási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Az óceáni stílusú birodalom XXI. századbeli stílusban épült, a Washington-tó partján. A kényelmet elektromos berendezések biztosítják, a világítás mozgásérzékelővel működik, a falakban és a medencében rejtett hangszórókból szól a zene. A légkondicionálás már a hazaúton bekapcsol, de azt – az összes többi elektronikai berendezéssel együtt – a falakba épített touchpadokról vezérelhetjük.

Összehasonlításképpen, egy átlagos amerikai otthon 185 nm-es – a Xanadu több mint harmincszorosa ennek a számnak...

További képeket itt talál a komplexumról.