Miért van szüksége a férfiaknak egy saját “barlangra”?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mindenkinek kell egy saját kis hely, ahol egyedül lehetünk csak magunkkal.

A kapcsolatunkra is pozitív hatással van, ha rendelkezünk egy saját kis birtokkal, ahol nem háborgatnak bennünket.

A hölgyektől elnézést kérnénk, de a mai cikkünket kifejezetten a férfiaknak készítettük. Semmi olyan jellegű tartalom nem olvasható, ami bármilyen megkülönböztetést tenne a két nem között.

Mindkét nemnek kell egy kis kuckó, ahova békésen visszavonulhat, amit a sajátjának hívhat. Szóval hölgyek, most pár pillanatra adjátok át a helyet a férfiaknak, hogy az álmait kergesse a barlangjában. Mutatnánk néhány elképesztő helyet férfi barlangokról inspirációként.

Férfi társaim, ha gondotok akadt a kedves feleségetekkel, vagy élettársatokkal, hogy miért is kell nektek egy saját hely, amit a magatokénak mondhattok, akkor mutassátok meg neki ezt a cikket. Reméljük jobb belátásra fogja bírni őket.

férfi barlang

Egy hely a lazításra

Egy hosszú, fárasztó munkanap után mindnyájan arra vágyunk, hogy hazaérve egy nyugodt helyen ledobjuk magunkat a kanapéra, felbontsunk egy sört lazítsunk.
Emiatt van szükségük a férfiaknak egy “barlangra”. Hisszük, vagy sem, még egészségügyi hatása is van annak, ha rendelkezünk egy olyan hellyel, ahol lazíthatunk. Egy jó ember, John Bryant, aki “férfi barlang tanácsadó”-nak hívja magát, elhatározta, hogy ebben szeretne segíteni férfi társainak világszerte és tanácsokat is ad, hogy hogyan tegyünk magunkévá egy helyiséget, ami a mentális egészségünkre is jó hatással van. Egy házasságnak bizonyított tények alapján jót tesz, ha néha a férfiak kicsit saját magukkal foglalkozhatnak.

Végülis egy higgadt, barátkozó emberrel sokkal szívesebben találkoznak az emberek, mint egy idegronccsal. A legtöbb férfi nyugodtnak is érzi magát miután eltöltött egy órát a saját kis helyén. Ha olyan férje vágynak a nők, aki szívesen meghallgatja őket, aki boldog és stresszmentes, akkor talán érdemes elgondolkodni azon, hogy biztosítsanak a férjnek egy ilyen helyet, ahol kikapcsolódhat kicsit.
A férfiaknak kell egy hely, ahol jól láthatóak azok a dolgok, amiket szeretnek
A nők szemszögéből nézve, nem igazán szeretik, ha a falból egy agancs ágaskodik kifelé, vagy ha a nappaliban egy “A kocsma nyitva van” fényreklám villog a nappaliban.

média szoba


Mi azonban egyáltalán nem bánjuk és sokan szeretjük is ezeket nézegetni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a férfiak nem tudnak díszíteni. Tény, hogy a férfiak és nők dekorációval kapcsolatos nézeteik nem mindig találnak közös nevezőt. A férfiak szeretik a gyakran használatos szobákba kiállítani a fent említett dolgokat, hogy úgy érezzék itt van az otthon. Egy “barlang” létrehozása a legjobb megoldás erre, ahova a számunkra tetszetős dolgokat elhelyezhetjük. Itt több mindent is tárolhatunk. Akár néhány ruhadarab is helyet kaphat ezen a helyen, hiszen viszonylag sok időt töltünk itt. Ez talán a feleségnek is jobb megoldás, mert a férj dolgai (nem mindre értendő) nem a lakás egész részén vannak szétdobálva.

Jó, ha van egy “játékszoba” ahol bulikat rendezhetünk

Bár a kívülállóknak gyakorlatilag tilos a belépés a “barlangunkba”, azért vannak megoldások, hogy közösen élvezzük a helyiség adta lehetőségeket. Például nem jó ötlet, ha a házibulinkban a konyhából beinvitáljuk az embereket a “játékszobába”, ahol kikapcsolódhatunk és szórakozhatunk?
A férfibarlang nem éppen egy koszos szoba, ahol kertibútorok vannak szétszórva, hanem inkább otthon. A New York Times egy cikkében leközölte, hogy a házunk értékét jócskán megemelheti, ha van egy “férfi barlang” szoba benne.

Csináljunk tehát egy szobát, ahova visszavonulhatunk és ahol mindenki jól érezheti magát. Legyen az egy játék szoba, vagy alagsori bár, vagy akár egy filmes szoba. Ez biztosan csak jó hatással van egy boldog kapcsolatra.

átalakított garázs

Ha kétségeid vannak, csinálj a garázsodból egy “férfi barlangot”

Mostanra valószínüleg már te is látod, hogy neked is kellene egy ilyen barlang, de esetleg probléma lehet a hely. Lehet, hogy nincs elég szoba az ilyesmire, de ilyen esetben legyünk kreatívak és keressünk egy olyan helyet a házban amit át lehet alakítani, mint például a garázst. Egy garázs nem feltétlenül csak az a hely lehet, ahol a kocsidat parkolod és a felesleges dolgokat tárolod. “Extrém” egyedileg átalakított garázsokat szinte bárhol láthatunk.

Számos olyan vállalkozás van, amelyek abban szeretnének segíteni, hogy a garázsunkat egy sötét cementezett helyiségből átalakítsuk egy férfias, számunkra funkcionális hellyé.
Jó hír, hogy végre tudsz mutatni egy meggyőző érvet a kedves feleségednek, hogy miért is van olyan nagy szükséged egy “férfi barlangra”, amely nem csak a mentális egészségedre van hatással, de a házasságnak is kifejezetten jót tesz. És akkor még nem is beszéltünk a szórakozási, illetve a tárolási lehetőségekről.

Mindösszesen annyi dolgunk van, hogy kialakítsuk magunknak a saját kis “barlangunkat”. Ha az alagsor foglalt, akkor másik lehetőségnek ott van a garázs, vagy egy tároló helyiség is lehet megoldás. Legyünk találékonyak, érezzük jól magunkat, és ne feledkezzünk meg a kényelmes ülőalkalmatosságok beszerzéséről sem.