Eladó a Keresztapa háza

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

50 év után eladó a Corleone család New York-i ingatlanja, amit az 1972-es A Keresztapa című filmben is láthattunk.

A film elején az esküvői jelenetet az épület hátsó udvarában vették fel, a többi jelenet viszont díszlet volt, amit a tervezők kicsit “gengszteresebbre” alakítottak a téglafallal és kovácsoltvas kapuval.

Joseph Prefaci ingatlanügynök szerint a film nagy hatással volt az ingatlan felújítására. A mostani tulajdonosok komoly munkálatokat fektettek a házba. Néhány szobát a film hangulatához hasonlóan rendeztek be, és az első emeleten is kialakítottak egy hasonló dolgozószobát.

A házban hét fürdőszoba van és öt hálószoba, a konyhában pedig minden felszerelés megtalálható, amire az embernek szüksége lehet. Nagy tér, konyhasziget, kertre és medencére néző óriási étkező. Az 580 négyzetméteres háznak több mint 15 helyisége van, köztük edzőterem, alagsori játékszoba és a garázsba 4 autó is be tud állni egyszerre.

Az ingatlant 2,9 millió dollárért (711 millió forint) hirdették meg. 60 éven keresztül szolgált családi otthonként majd 2012-ben lett felújítva. - közölte az MTI a BBC News adatai alapján.