Luxus óvóhely arra az esetre ha beütne a krach

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha aggódnánk a világvége elérkezése miatt, ebben az építményben biztonságosan meghúzhatjuk magunkat. Feltéve, hogy bejutunk egy ilyenbe.

A “Túlélő Lakás Komplexum” 5394 méter mélyen helyezkedik el a föld alatt egy régi rakéta silóba építve. A földalatti épület 4860 négyzetméteren helyezkedik el, és úgy lett kialakítva, hogy több, mint 70 családot eltudjon látni, nagyjából 5 évre anélkül, hogy felkellene jönniük a felszínre.

Az épületben elhelyezkedő teljes, és félszintes apartmanok is 1,5 és 3 millió dollár között mozognak. A hatalmas ár ellenére veszik, mint a cukrot. A vásárlók többnyire vállalkozók, orvosok, tudósok és tervezők, olvashatjuk az épület weboldalán.

luxus óvóhely

A földalatti épületben van uszoda, konditerem, mozi, kutyafuttató, sziklafal amire lehet mászni, ha unatkoznánk, könyvtár és egy kórház is. És természetesen mindez a hadsereg által biztosított biztonsági rendszerrel van felszerelve.

Hosszútávú lakhatásra tervezték az épületet. A vételár a rezidenciához 5 évre elegendő fagyasztott ételt is tartalmaz. Generátorokkal és akkumulátorokkal vannak felszerelkezve arra az esetre, ha valamiért a fenti világgal megszűnne a kapcsolat és elakadna az áramellátás.

A katasztrófa bekövetkezése esetén további szociális helyiségek is kivannak alakítva. Van például osztályterem a gyerekeknek, és még cella is arra az estre, ha valaki nem tudna viselkedni.

Jelen pillanatban még csak egyetlen ilyen hely található Dorothy szülővárosától nem messze Kansas-ben. Ott már az összes “apartman” el van adva. Az emberek paranoiáját bizonyítja, hogy a  második még csak el sem készült, de már minden részleget megvettek.