Karácsonyi díszítés kint és bent

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretnénk néhány ötletet adni a 2014-es karácsonyi dekorációhoz, amikkel hangulatosabbá tehetjük otthonunkat ezen a szép ünnepen.

“Csillogj, csillogj kiscsillag”

A karácsonyi fények a házon vagy az ablakban nagyon tetszetősek tudnak lenni, ha nem visszük túlzásba. Bárn inkább a tengerentúlra jellemző, hogy a közvilágítás megszűnését észre sem lehetne venni, annyi fény van a lakáson, udvaron, de itthon is terjed és tényleg lehet szép, ha megtaláljuk az összhangot.

Karácsonyi ház kivilágítás

A fehéren szépen mutat a zöld

Az örökzöldekből készített dekorációk nagyon jól néznek ki. Csak egy sima fenyőből készített koszorú az ajtónkra rakva magában is képes karácsonyi hangulatot teremteni. De akár csak egy kisebb fenyőfa ág is megteszi a lakásban, az illatáról meg nem is beszélve. Ki ne szeretné a friss fenyő illatot?

ajtó koszorú

Békés ünnepeket

Egy aprósággal is kimutathatjuk, hogy számunkra is a szeretet a leglényegesebb ilyenkor. Akár külön ünnepi lábtörlőt is kitehetünk a bejárat elé, hogy ezzel köszöntsük vendégeinket.

karácsonyi üdvözlő lábtörlő

Legyen fehér Karácsony

Amikor az időjárás is úgy akarja, előfordul, hogy szép fehér Karácsonyunk van. Kiváló ötlet hópehely formájú papírdarabokat gyártani és kiragasztani őket különböző helyekre a lakásban, vagy akár az ablakba, ajtóra.

papír hópihe

Megjött a mikulás

Egy mikulás figura elhelyezése a kéményen, vagy az udvaron, vagy akár az erkélyen is vicces és szívmelengető látvány. Figyeljünk viszont a megfelelő rögzítésre, mert egy kifordult, fejreállt, fura szögben meghajlott figura eléggé aláássa az ünnepi hatást.

Lógó mikulás

Karácsonyi gyertyák

És persze ilyenkor a gyertyák is talán nagyobb szerepet kapnak, mint az év többi részébén, ha már csak az adventi koszorúból indulunk ki. De nem csak ott tehetik hangulatosabbá otthonunkat - gyakorlatilag bárhol jól mutatnak.

karácsonyi gyertyák