Vegyen kastélyt 30 millió euróért!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha valaki kastélyt szeretne, itt a nagy alkalom: eladóvá vált egy csodás, 16. századi kastély a nyugati határtól nem messze.

41 háló

Igazán pazar, nagy összejövetelekre is alkalmas kastély keresi új gazdáját a Rich Life.hu-n 41 hálószobával és 8 fürdőszobával.

1550-ben épült, és a szobák többségében annyi antik bútor van felhalmozva, hogy még egy második világháborús műkincsvadász is csettintene örömében. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy a berendezés benne foglaltatik-e az árban, de akárhogy is, a gyönyörű fa lépcsőfeljáró, a szépen helyrehozott stukkók és a berakásos parketták szőnyeg nélkül is megérnek egy misét - szóval, a nagyjából 15 milliárd forintos vételár nem is olyan vészes.

60 000 m2

Ha a 3600 m2-es kastély valakit nem hozna lázba, maga a 60 000 m2-es telek már mindenképp, amin az épület fekszik.

Szóval, itt lehet kertészkedni ezerrel, főleg, hogy van angol, francia és japán stílusú kertrész is; természetesen az elmaradhatatlan hidacska sem hiányzik, és számos tavacskán és szökőkúton is megpihenhet a tekintet.

Miért vált eladóvá?

Talán a rezsicsökkentés mérséklése miatt vált eladóvá az ingatlan? Nehéz elképzelni, hogy valaki, aki ki tudott fizetni egy kastélyt, és nem dőlt kardjába a felújítási költségek hatására sem, most éppen a rezsi miatt aggódjon, de lehetséges, hogy ez áll a háttérben. Az biztos, hogy az új tulajnak mindenképpen érdemes lesz kalkulálnia a fűtésszámlával is...