Eladó ház Kapolcs 125 000 000 Ft

Leírás

Kapolcson Eger-patak partján, a felújítás alatt álló Mezriczky-malom eladó.
Hat helyrajzi számon, összesen kb. 20.000 m2 összterület tartozik a malomhoz. A területen 7 forrás fakad és az Eger-patak szeli át a területet. A patakon egy 1900-as évek elején épült kőhíd vezet át.
A malom látványtervét és belső terveit mellékletben láthatják. Étteremként üzemelt és ipari konyhával rendelkezik. Földszinten 120 m2-es, emeletén 110 m2-es. A pince 50 m2-es. Az épületen kívülről grafitos hőszigetelés (10 cm vastag), tört fehér Dryvit szigetelés van. Az ingatlanon teljes héjazatcsere történt. Terméspala héjazatot kapott, dekoratív szürke színben. Nyílászárók a malomrészben új, 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel. A tetőablakok cseréje megtörtént. A fafödémet részben monolit vasbeton födémmel kiváltották vagy cserélték. Az emeleten a víz és a csatornarendszert új rendszert alakítottak ki (4 db fürdőszoba). A lépcsőszerkezet tervei elkészültek, a legyártása folyamatban.
A területen van még egy különálló gazdasági épület, ahol víz és villany van és emésztőrendszer működik. Az épület földszintje kb. 60 m2 alapterületű, tetőterében kb. 40 m2-es apartman került kialakításra. Az épület mellett fedett kemence került kialakításra. Jó állapotú épület.
A területen található egy vizesblokk (3 férfi -3 női WC-vel, kézmosóval).
A domboldalban van egy kb. 100 éves boltíves pince, melynek alapterülete kb. 10 m2. Falazatát kőből rakták. Nagyon hangulatos.
Van a telken egy kerekes kút, ami 6 méter mély, működő, ívó vizes, az 1920-as években épült.
A volt szabadtéri színház, mozi kőből épült öltözője a telek D-i oldalán áll, ahol villany, víz, emésztő van. Ennek alapterülete: kb. 30 m2. A nézőtér felújításra szoruló, de a kialakításával és felújítás után kiválóan alkalmas lehet szabadtéri rendezvények bonyolítására.
Ettől a létesítménytől Ny-ra van egy nagy méretű sík terület, ami 8-10 mobilház telepítésére kiválóan alkalmas. Itt igény esetén egy medence és szauna ház is kialakítható.
A terület ÉNY-i részén úgynevezett malom szigeten, amit az Eger-patak és a malom árok körbeölel, található egy 600 m2-es fémvázas, 1db ponyvasátor. A sátor kiválóan alkalmas rendezvények szervezésére, szükség esetén akár raktározásra.
Az ingatlan 125 millió Ft-os irányára (az Eladónak nincs Áfa kötelezettsége) a fentieket és a berendezéseket is tartalmazza.
Az ingatlan kiválóan alkalmas hangulatával, falusi turizmus, vendégház, panzió, étterem, rendezvények teljes körű lebonyolítására, beleértve a nagy létszámú esküvők rendezésére. N3946

Keresünk és kínálunk eladó és bérbeadó ingatlanokat, albérleteket.
Ügyeleti telefonszámunk: .
A Nívó Ingatlanforgalmi Szakértői Iroda teljes eladó és bérbeadó ingatlan és albérlet kínálatát megtekintheti a oldalunkon. Nívó ingatlan: N3946

Ház részletei

Ár: 125.000.000 Ft
Méret: 380 Négyzetméter
Azonosító: 9980682
Irodai azonosító: N3946
Telek: 20000 Négyzetméter
Ingatlan állapota: Átlagos
Jelleg: Családi ház
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Kor: 50 évesnél régebbi