Eladó ház Kesztölc 89 900 000 Ft

Leírás

Budapesttől 35 km-re, a festői Pilisi hegység lábánál, Kesztölcön eladó ez a különleges hangulatú, felújított ház, 6500 m2-es birtokkal. A főépület az 1930-as években épült, vályogból, de 2017-ben teljes felújításon esett át, ügyelve arra, hogy az eredeti stílusa és hangulata megmaradjon, a modern kor elvárásainak viszont teljes körűen megfeleljen. Az épület statikai vizsgálaton is átesett, Csóka Balázs, vályogház-specialista, DLA építész az alábbiakat fogalmazta meg róla: "Látszik a házon, hogy jó kezű építész volt az eredeti alkotója, sok jó kedvvel alkotta meg. Tele van izgalmas térkapcsolatokkal, a kilátás irányába mindkét szinten terasz készült, a belsőkben jó arányú helyiségek vannak, jó térkapcsolatokkal, sok fénnyel. A lejtős telken is nagyon szépen van elhelyezve az épület, egy felső útról kell leereszkedni a házhoz, a ház mögött pedig már szép rálátás nyílik a falura. A falak tégla alapon sárfalak. Ez azt jelenti, hogy villával rakják fel a szalmában gazdag agyagos sarat. Egyszerre kb 1 méter magasságot raknak fel, majd hagyják
megszáradni és utána folytatják a falrakást. Ez szabálytalan felületet eredményez, amit száradás után ásóval egyenesítenek ki. Az így készült fal a vályogfalak között jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik kitűnő a páragazdálkodása, nagy tömege folytán a nyáron felmelegedett falak télen sugárzó felületként muködnek, ezzel elkerüljük a modern téglákra jellemző hideg falfelületeket". Az alsó szinten nappali, étkező és konyha, kamra és WC-s fürdőszoba mellett két hálószoba került kialakításra, míg a felső szinten három hálószoba alakítható ki - jelenleg két szoba egybenyitásával egy nagyobb tér van használatban, de ennek visszaalakítása, befejezése az új tulajdonosra vár. A felső szinten külön WC is kapott helyet, ez is bővíthető teljes értékű fürdőszobává, a felső szint akár külön ingatlanként is használható.
Az alsó nettó 105, a felső nettó 55 m2 alapterületű, alul három oldalról terasz határolja a helyiségeket, fent egy 3 m2-es erkély biztosít gyönyörű kilátást. Fent egy külön WC is kapott helyet. Az alsó szinten a szülői háló és a nappali is klimatizált (fűtésre is alkalmas), a nappali fűtése cserépkályhával is kiegészíthető. A szülői hálóban galéria építésével és gipszkartonfal leválasztással egy ún. galériagardrób került kialakításra, így lent nem szükséges szekrényeket használni. Az épület teljes fűtését alapvetően vegyes tüzelésű kazán biztosítja, a telekhatáron található csatonabekötés és gázbekötés is (jelenleg emésztős, de 3 évente egyszer elegendő szippantani), alternatív fűtésként van inverteres klíma, fűtőpanelek és egy cserépkályha is. A teljes terasz körbe kb 40-45 m2, valamint kialakításra került egy alsó terasz, ahova a medence volt tervezve, ez már nem valósult meg. A telken találhatunk még egy két állásos autóbeállót, borospincét, szaunát, szaletlit és egyéb, beépítésre vagy tárolásra alkalmas épületeket, amelyek akár lakhatóvá is alakíthatóak. Ekkora méretű telek kényelmesen alkalmas lehet akár ló- vagy bármilyen más állattartásra, vállalkozás létrehozására, de a több, mint 30 gyümölcsfa akár befőzésre és fogyasztásra is kiváló.

Amennyiben érdekli ez a hangulatos és kiváló családi ház, tekintse meg bemutatóvideónkat, majd
keressen bizalommal az első telefonszámon: Szűcs Attila - Ingatlanpáholy - ingatlanpaholy pont hu

Ház részletei

Ár: 89.900.000 Ft
Méret: 160 Négyzetméter
Azonosító: 10362629
Cím: Kesztölc, Ady Endre utca
Erkély mérete: 45.00 Négyzetméter
Telek: 6300 Négyzetméter
Ingatlan állapota: Felújított
Jelleg: Családi ház
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Fűtés jellege: Egyéb
Szintek száma: 2 szint
Egész szobák: 2
Fél szobák: 3

Egyéb jellemzők

  • Garázs
  • Kábel TV
  • Melléképület
  • Parketta
  • Pince
  • Terasz