2. Használata

A végrehajtandó XML-eket az XML feldolgozó szkriptnek kell átadni.

2.1. Elküldés módja

  • HTTP POST metódussal: Ekkor a küldendő XML-t fájlként (multipart/form-data formában) az „xml” paraméterben, ill. néven kell elküldeni.
  • HTTP GET metódussal: Ekkor a küldendő XML-t egy URL megadásával kell az „xml” paraméterben elküldeni. A szkript erről a címről fogja letölteni, majd feldolgozni az XML-t. Ha az URL védve van felhasználónévvel, ill. jelszóval, akkor a szkriptnek a „htaccessuser”, és „htaccesspassword” paraméterben kell elküldeni a hozzáféréshez szükséges adatokat.

Az XML-eknek UTF-8-as kódolásúnak kell lenni, és „kényes” elemek (amely elemekben az XML értelmezők számára speciális karakter pl. «&», «<» stb. szerepelhet) tartalmát kérjük «<![CDATA[» és «]]>» karakterek közé tenni.

Minden XML fájl eleje a hitelesítés résszel kezdődik.

Fontos

Itt az adminisztrációs felülethez szükséges felhasználónév és külön XML jelszó párost kell megadni. Az utóbbit az admin oldalon belépve az adminisztrátor adatlapján lehet megtalálni. Új adminisztrátor felvételekor automatikusan generálódik egy új XML jelszó! A jelszót SHA-1 kódolással kell ellátni (az előbb említett adatlapon már kódolt formában jelenik meg a jelszó).

Fontos

Az API használata előtt célszerű elolvasni a korlátozások listáját.

2.2. Átviteli azonosító

2.2.1. Mi az az átviteli azonosító?

Az atviteli_azonosito mező kötelező érték, ez alapján azonosítjuk be a rendszerünkben a hirdetőt.
Az értékesítő adatainak lekérésével megkapjuk.

2.2.2. Hogyan lehet megadni?

Az értékesítő létrehozása paranccsal lehet megadni, és az értékesítő módosítása paranccsal lehet változtatni.

2.2.3. Gyakori hibák

Gyakran előfordul, hogy nem kerül átadásra, ami hibás kérést eredményez. Ha nem az adott értékesítőhöz tartozó átviteli azonosítót hasznáélnak, az is hibát eredményez.
Másik gyakori probléma, hogy ingatlan azonosító kerül a helyére, ami szintén hibát okoz.