Eladó családi ház Hosszúhetény 89 000 000 Ft

Leírás

Ha a természet közelségére, csöndre, panorámára, kivételesen jó levegőre, kevés szomszédra vágysz, akkor ez a te házad. Ha nem ismernéd Püspökszentlászlót, akkor a ház bemutatása után ejtünk róla pár szót, de elöljáróban annyit talán, hogy a Mecsek egyik legszebb helye.

A házról természetesen virtuális bemutatót készítettünk, melyet a hirdetéseinkhez lehetőség szerint mellékelünk. Ha nem találnád, akkor kérjük jelezd, szívesen elküldjük neked!
https://my.matterport.com/show/?m=wtztsk2PuQG

A ház egy klasszikus tornácos ház, melyhez az előző, szobrászművész tulajdonos hozzáépített egy csodaszép, műterem jellegű részt. Ebben található a képeken és a virtuális bemutatón látható cserépkályha is, melyet a művész úr barátja tervezett éppen ide. A műterem jelenleg nappali/háló/iroda funkciót tölt be, de az új tulajdonos számára adott a lehetőség, hogy a saját igényei szerint rendezze be. A műterem a tetőablakok miatt extrán világos, és nagyon egyedi hangulata van.

A házba - a gyönyörű tornácról - belépve a konyhában találjuk magunkat, ahol a hangulatot az egyedi konyhabútor mellett a búbos kemence határozza meg. Ezen kemencére van rákötve a ház központi fűtése is, mely szerte a házban falfűtésen keresztül adja a meleget, plusz a fürdőben és a wc-ben még padlófűtés is van.
Jobbra a kis előszobából nyílik balra a fürdő, jobbra a wc, egyenesen pedig a már említett műterem.
A konyhából az ellenkező irányba indulva egy kisebb háló, majd abból a nagy, hangulatos hálószoba nyílik. Ez utóbbit a kelő nap sugarai minden nap beragyogják, ezzel adva meg a lendületet a napkezdéshez.

Az udvar ház előtti része szépen parkosított, egy autó számára kialakított parkolóhely is rendelkezésre áll. Ha több autó érkezne, akkor gyakorlatilag bármennyi hely van a ház előtt, hiszen Püspökszentlászlóra nem hajthat be autóval bárki…
A kert hátsó része, ahol a hegy kezdődik, gyönyörű támfallal lett kirakva, itt egy kis játszótér is található az unokáknak/gyerekeknek. A támfal előtt a nyári társasági központ, a fedett terasz található, és innen nyílik a nyárikonyha és a pince. A nyárikonyhában saját fűtés van, a víz is be van vezetve és egy nagyobb helyiségből valamint egy kamrából áll. Innen nyílik a nagyon különleges hangulatú boltíves pince is. A pince hátsó fala a hegy kőfala, melyet érdemes a képeken is megnézni.

A telek hátsó része emelkedik, és kellő magasságban egy kiülő rész is kialakításra került. Itt van víz, áram, így akár egy mini wellness is kialakítható itt. De a lényeg itt a kilátáson van, hiszen innen a Mecsek legmagasabb pontja, a Zengő tárul elénk.

És akkor pár szó Püspökszentlászlóról:
Püspökszentlászló falurész a Kelet-Mecsekben, a Zengő hegy északi oldalának szűk völgyecskéjében. Közigazgatásilag Hosszúhetény része. Szépen felújított hagyományos házait többnyire hétvégi háznak, vagy a falusi turizmus céljaira használják. Gyönyörű természeti környezete és történelmi hangulata népszerű kirándulóhellyé teszi. 1942-ben Hosszúhetényhez csatolták.
A falucskában 32 telek van, jórészt eredeti állapotban megőrzött parasztházakkal és rendezett udvarokkal. Püspökszentlászlón ma már újra több mint 20 állandó lakó él.
A falu a Zengő hegy tövében helyezkedik el. Közlekedési eszközökkel Hosszúhetény felől közelíthető meg egy gyenge minőségű úton. Behajtani csak engedéllyel lehet, a falu határában parkoló van. Gyalogtúrákkal megközelíthető más falvak a környéken: Kisújbánya, Magyaregregy, Óbánya, Pécsvárad, Zengővárkony, Zobákpuszta.

Családi ház részletei

Ár: 89 000 000 Ft
Méret: 120 négyzetméter
Azonosító: 11307395
Irodai azonosító: 307971
Cím: Püspökszentlászló
Telek: 3700 négyzetméter
Ingatlan állapota: Kitűnő
Jelleg: családi ház
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Fűtés jellege: Kandalló
Komfort fokozat: Összkomfort
Egész szobák: 4

Egyéb jellemzők

  • Terasz