Eladó családi ház Pécs 119 990 000 Ft

Leírás

Ha szeretnél egy saját arborétum közepén, szomszédoktól távol, a csöndben, rezsi nélkül élni, akkor ne keress tovább!
A házról virtuális bemutatatót készítettünk, melyet a hirdetéseinkhez lehetőség szerint mellékelünk. Ha nem találnád, akkor kérd tőlünk, szívesen elküldjük!
https://my.matterport.com/show/?m=iazAMYHnozQ

Örökpanorámás, parkosított kerttel rendelkező, 8300 négyzetméteren elterülő, egyedi tervezésű mediterrán stílusú ház eladó, Pécs belvárosától néhány perces autóútra.

Ház:
A kétszintes magas minőségű ház 2010-11-ben épült mediterrán stílusban (134 nm).
A falak anyaga: 44 cm-es porotherm tégla, a nyílászáróké pedig fenyőfa, kétrétegű hőszigetelt üveggel.

A földszinten helyezkedik el a tágas, nagy belmagasságú (5,5 m) nappali, konyha, étkező (44 nm), illetve az egyik, déli és nyugati tájolású hálószoba (16,5 nm), a kétszemélyes sarokkádas fürdőszoba (8,2 nm), és a kamra (4,5 nm). A fényben fürdő nyugati tájolású nappali közepén kapott helyett a díszes, egyedi készítésű, fatüzelésű cserépkályha.

Az emeleten – mely látványos megoldásként szinte egybeolvad a földszinttel – található a galéria (17,3 nm), 11 m hosszú könyvtár és a másik hálószoba (13,2 nm). Igény szerint a galérián lehetőség van kis ráfordítással harmadik hálószoba kialakítására.

A meleg vizet és a fűtést egy 125 literes indirekt tároló (vezérelt árammal), illetve egy egyedi építésű fatüzelésű cserépkályha, a hőleadást a hálószobákban radiátor, a fürdőszobában padlófűtés, valamint törölközőszárító biztosítja. A ház alkalmas napelemek felszerelésére, az indirekt tárolóhoz napkollektor is csatlakoztatható.

A cseresznyefa konyhabútor egyedileg gyártott, a beépített konyhagépek (mosogatógép, sütő, hűtő) a vételár részét képezik. A ház északkeleti sarkában kapott helyet a kamra, melyben rengeteg polc mellett a mélyhűtő, indirekt tároló és a vízlágyító is elfér.

A konyhasarok, és a fürdőszoba burkolata kerámia járólap, a nappalié, galériáé és a földszinti hálószobáé magas minőségű laminált padló, az emeleti hálószobáé pedig szőnyegpadló.

A ház fűtő-hűtő klímával, illetve riasztóval felszerelt.

A szennyvízkezelést egy 3 m3-es, korszerű, környezetbarát biológiai szennyvíztisztító végzi. Az általa megszűrt víz a növények gyökérzónás öntözésére alkalmas.

A ház energiaellátását szolgáltatók igénybevétele nélkül lehet biztosítani, jelenleg csak az elektromos áram a kivétel.

A korszerű, A+, A++ háztartási gépeknek köszönhetően az átlagos áramfogyasztás rendkívül alacsony, mely napelemek telepítésével tovább csökkenthető.

A birtok adottságainak köszönhetően könnyen kialakítható egy önfenntartó gazdálkodás, a telken a fűtéshez a tűzifa ellátás és utánpótlás folyamatos.

Kert:
A kertben, mely több mint 10 év alatt nyerte el a mai formáját, 50-nél több folyamatosan termő gyümölcsfa, seregnyi díszfa, bokor, 150 tő rózsa és megszámlálhatatlanul sok örökzöld és virág pompázik minden évszakban.

A környezetet egy rózsával körbefuttatott filagória, kerti faház, padok, pihenőhelyek, lugasok, erdős ösvények teszik mesebelivé. Közvetlen a ház körül került kialakításra egy kb. 40 nm-es kerti tó díszhalakkal és tavi növényekkel, egy 10 nm-es gyönyörű rózsalugas, fedett és nyitott terasz (12 nm, 15,6 nm), konyhakert, valamint a ház mögött kapott helyett egy fedett tároló és tűzifatároló (19,4 nm, 6,8 nm).

A birtok alján található egy ősfás, erdős rész egy téglázott, boltíves, kb. 20 nm-es pincével, valamint egy fedett gépkocsitároló (20,5 nm).

A felső erdei ösvényen került megépítésre egy fa kilátó, melyről lenyűgöző látvány nyílik Pécs városára és a Tv toronyra.

A kert rengetegféle, folyamatosan termő gyümölcsfájának és egyéb dús növényzetének öntözése egy 13 méter mély fúrt kútból biztosított, illetve van egy ásott, kitéglázott kút, mely renoválást követően szintén használható.

Telek:
A birtok összesen 8300 négyzetméteren terül el, mely 5 külön helyrajzi számon található és egy automata úszókapun keresztül közelíthető meg. A parkosított kert és a ház 5300 nm-en került kialakításra. Az elektromos hálózatot földkábellel hozták be.

Az építési szabályoknak megfelelően további 2 db családi ház építhető. A telkek maximális beépíthetősége 3%.

Gyümölcsfák a teljesség igénye nélkül: őszi- és kajszibarack, alma, körte, meggy, cseresznye, mandula, naspolya, birsalma, szilva, ringló, füge, somfa. Ezen kívül megmaradtak az eredeti őshonos fák is. Többek között dió, eper, vadszilva, vadcseresznye és vadmeggyfa, számuk sokkal több, mint a fiatal fáké.

A gyümölcsfákon túl még fenyők, ciprusok, cédrusok, tuják, díszalmák, díszcseresznyék, japán juharok, magnóliák, szilfák, tömérdek levendula, hortenzia, árnyékliliom, bazsarózsa, hibiszkusz, sokféle örökzöld és lombhullató bokor, hagymás növények, szamóca, málna, szeder, fekete berkenye, 13-féle csemegeszőlő is megtalálható.

Családi ház részletei

Ár: 119 990 000 Ft
Méret: 134 négyzetméter
Azonosító: 11299793
Irodai azonosító: 305433
Cím: Szérűskerti út
Telek: 8300 négyzetméter
Ingatlan állapota: Kitűnő
Jelleg: családi ház
Építőanyag: YTONG
Fűtés jellege: Cserépkályha
Komfort fokozat: Összkomfort
Egész szobák: 4
Fél szobák: 1

Egyéb jellemzők

  • Terasz

Hasonló családi ház hirdetések

Eladó családi ház

Pécs

Eladó családi ház Pécs Patacs csendes és keresett családiházas övezetében! Az ...

Eladó családi ház

Pécs

Pécs kedvelt részén eladó ez a teljes egészében felújított, akár két ...

Eladó családi ház

Pécs

Pécs magyarürögi részén eladó egy 2022-ben teljes körűen felújított ...

Eladó családi ház

Pécs

Pécsett Rózsadombon Újépítésű, A+-os minimál stílusú otthon várja ...

Hasonló családi ház hirdetések

Eladó családi ház

Pécs

Eladó családi ház Pécs Patacs csendes és keresett családiházas övezetében! Az ...

Eladó családi ház

Pécs

Pécs kedvelt részén eladó ez a teljes egészében felújított, akár két ...

Eladó családi ház

Pécs

Pécs magyarürögi részén eladó egy 2022-ben teljes körűen felújított ...

Eladó családi ház

Pécs

Pécsett Rózsadombon Újépítésű, A+-os minimál stílusú otthon várja ...