Eladó panzió Siófok 1 190 000 000 Ft

Leírás

A Balaton partján, Siófok egyik legszebb részén a Batthyány utca és a Mártírok utca sarkán a platánfák hűvös árnyékában áll a ma már felújított, romantikus stílusú Jókai Villa Hotel. Az épület hasznos lakótere 642 m² amely egy 2225 m²-es területen fekszik.

A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Dr. Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa neve már árulkodik arról, hogy a siófoki szállásnak köze van az egyik legnagyobb romantikus írónk, Jókai Mór életéhez. Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos balatoni villában töltötte életének legutolsó nyarát, a tulajdonos vendégeként.
Jókai Mór gyakran megfordult a Balaton melletti Siófokon, és a Siófokról Füredre történt hajóútján szerzett élményit használta fel az Aranyember című regényéhez.

A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ. 1995-ben a villa újból magánkézbe került.

A Jókai Villa hotel szobái és közösségi terei az arte povera stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak. A szállás épületében 3 standard, 2 superior, 2 delux sarokkádas, 4 családi szoba és egy 75 m2-es lakosztály került kialakításra. Az épületben wellness részleg finn-szaunával, gőzkabinnal, infra-szauna sófallal került kialakításra.

A környezet nem is lehetne jobb, a teljes belváros, a Balaton-part gyalogosan is könnyűszerrel elérhető.

Kifejezetten ajánlom ingatlan befektetőknek illetve szállás-turizmus iparban érdekelt befektetőknek egyaránt.

Hívjon és egyeztessünk időpontot a megtekintésre!
(További kínálatunkat keresse a VING hivatalos weboldalán.)

Panzió részletei

Ár: 1 190 000 000 Ft
Méret: 642 négyzetméter
Azonosító: 11232048
Irodai azonosító: 530168
Ingatlan állapota: Átlagos
Jelleg: szálloda
Telekterület típusa: Négyzetméter

Videók (1)

Hasonló panzió hirdetések

Eladó panzió

Siófok

Siófok üdülőközpontban és a part közelében üzleti befektetésre alkalmas, ...

Hasonló panzió hirdetések

Eladó panzió

Siófok

Siófok üdülőközpontban és a part közelében üzleti befektetésre alkalmas, ...