Eladó telek/földterület Budapest III. ker 29 200 000 Ft

Leírás

Az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. (1033 Bp. Mozaik u. 7.) egyfordulós nyilvános pályázatot hirdet a Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat tulajdonában álló, bérbeadás útján hasznosított, bérleti joggal terhelt telekingatlan tulajdonjogának értékesítésére Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének és Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának határozata alapján

1037 Budapest III. 22348 hrsz. -ú ingatlanban fennálló önkormányzati tulajdoni hányad értékesítése (Jutas u. 137. – Kőpor u. 50.)
Budapest III. 22348 hrsz-ú belterületi ingatlan, mely természetben 1037 Bp., III. Kőpor u. 50. -Jutas u. 137. sz. alatt található, Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 220/800 arányú tulajdonában áll. Tulajdonostársak: Magyar Állam (540/800 th), Csótka Beáta Erzsébet (20/800 th) és Szentner Tamás (20/800 th.).
A tárgyi ingatlan Aranyhegyen található, a Kőpor utca és a Jutas utca között. A Jutas utca aszfaltozott, a Kőpor utca murvás földút. Az önkormányzati telekrész közvetlenül a Jutas utcai részen van, azt a többi telekrésztől kerítés választja el, a területet éves bérleti szerződéssel hasznosítjuk. Használat megosztás sosem volt a telektulajdonosok között. A Magyar Állam öröklés jogcímen került ingatlanon belülre. Az önkormányzati rész kivételével a többi terület nincs gondozva, hasznosítva, azok a Kőpor utca felől esetleg bejárhatók, onnan nincs kerítés.
A hirdetett telekrészen csak elektromos áram közműbeállás van, azt a bérlő saját költségén létesítette, de a Jutas utca felőli végen már minden közmű megtalálható. A bérlő ezen felül még egy faszerkezetű hétvégi házat helyezett el a telekrészre.
Az ingatlan az Lke-2/SZ-IK-1 lakóövezetbe tartozik, környezetében családi házak és kisebb társasházak találhatók.
Az ingatlant a Kőpor utcai részén közterület szabályzás terheli. Az ingatlanon a telekszabályzást a többes tulajdonosi szerkezet miatt eddig nem sikerült adminisztratívan végrehajtani. Az adásvételi szerződésben rögzítésre kerül, hogy a szabályzás alá eső területrészt a tulajdonosok térítésmentesen adják le az Önkormányzat felé.
Az ingatlan az ÓBÉSZ szerint beépíthető, de bármi fejlesztést egyeztetni kell a többi tulajdonossal, a telek a tulajdoni hányadoknak megfelelően meg nem osztható.
A bérlő az értékesítési szándékról tud, vételi kérelmet nem nyújtott be, éves bérleti szerződése 30 napos felmondási határidővel került megkötésre annak érdekében, hogy amennyiben a jelen pályázatra külső személytől érvényes ajánlat érkezik és maga a volt bérlő pedig nem pályázna, úgy a bérleti szerződés felmondható legyen.. Az ingatlant a nyertes Pályázó részére történő birtokbaadásáig a jelenlegi bérlőnek el kell hagynia és ingóságaitól ki kell ürítenie. A telken található elektromos áram bekötést a bérlő létesítette, így amennyiben nem Ő lesz a Vevő, azt megszüntetheti. Ugyancsak a bérlő létesítette a kerítéseket, a faházat, így azokat is jogosult elbontani. Az ingatlan kiürítéséért Kiíró nem szavatol, szükség esetén az ingatlan jogcímnélküli használattal terhelten kerül átadásra a leendő Vevő felé.

Az ingatlan paraméterei:
Cím: 1037 Budapest, Jutas u. 137. – Kőpor u. 50.
Hrsz: 22348
Megnevezése: kivett beépítetlen terület
Területe: 2.335 m2, ebből önkormányzati 220/800 th.,
azaz 642 m2
Irányár: 29.200.000,- Ft + ÁFA
Pályázati biztosíték (bánatpénz): 7.400.000,- Ft
Övezeti besorolás: Lke-2/SZ-IK-1.
A telek beépíthetőségének paramétereit az ÓBÉSZ tartalmazza.
Tekintettel az élő bérleti jogviszonyra, az ingatlan megtekintése nem biztosított.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. Értékesítési, Helyiség- és Telekhasznosítási Osztályon lehet kérni, valamint a pályázat teljes szövege megtekinthető a cég honlapján.

Telek/földterület részletei

Ár: 29 200 000 Ft+ÁFA
Méret: 642 Négyzetméter
Azonosító: 11376499
Cím: Jutas utca 137.
Telek: 642 Négyzetméter
Jelleg: belterület

Térkép

Hasonló telek/földterület hirdetések

Eladó telek/földterület

Budapest III. ker

Békásmegyer- Ófalun frissen parcellázott területén eladásra kínálom ...

Hasonló telek/földterület hirdetések

Eladó telek/földterület

Budapest III. ker

Békásmegyer- Ófalun frissen parcellázott területén eladásra kínálom ...