Eladó üdülő/nyaraló Örvényes 64 900 000 Ft

Leírás

ÖRVÉNYESEN HANGULATOS, - ÉPÍTÉSZ-SZOBRÁSZ ÁLTAL EGYEDILEG TERVEZETT - PARTKÖZELI NYARALÓ FAHÁZ TELJES BERENDEZÉSSEL, EGY CSÓNAKKAL ÉS EGY KOLIBRI NÉMET VITORLÁSSAL EGYÜTT ELADÓ

Örvényes üdülőövezetében, remek, strandközeli (200 m) elhelyezkedésű nyaralót kínálunk eladásra.
Az 504 m2-es telken álló, 1995-ben épült, egyedi tervezésű, hangulatos faház 102 m2-es lakóterülettel (+teraszok) rendelkezik, így kényelmes nyaralója lehet egy nagyobb családnak is.

Mivel évente mintegy 3000-nál több vendégéjszakát töltenek a nyaralók a községben, a ház lokációja miatt befektetésnek, kiadásra is tökéletes választás.

A vételár a teljes berendezést, bútorokat és az alábbi vízijárműveket tartalmazza: egy német gyártmányú Kolibri típusú kisvitorlás (használatához nem szükséges vezetői engedély) és egy klasszikus balatoni „Dióhéj” evezőscsónak (védett fafelülettel), a hozzájuk tartozó sólyakocsikkal.

A ház L alakú alaprajzi elrendezésű, a két szárny egy 14 m2-es földszinti teraszt vesz körbe, melyből a nappali-konyha-étkező közösségi térbe lehet belépni. A két külön bejáratú földszinti háló mellett egy zuhanyzós fürdőszoba + WC, egy külön WC és a tetőtérben két hálószoba került kialakításra, melyből egy 4 m2-es erkély nyílik. Az erkélyről gyönyörű kilátás nyílik a Tihanyi félszigetre és a tóra. A földszinti hálók a széles tolóajtók segítségével egyszerűen a nappalihoz és a teraszhoz is körbejárhatóan kapcsolhatóak, így a földszinten egy tágas közösségi tér hozható létre.

A ház és a terasz a talajszintből kiemelve épült, amely hangulatában nem csak „rangot ad” az épületnek, de egy esetleges nagyobb esőzés vagy talajvíz esetén is működőképes marad. A ház a hatalmas tetőablakok miatt verőfényes, az alkalmazott belső színvilág miatt pedig mindig derűs hangulatú.

A háztól néhány méterre hatalmas nyílt mező található, amely csodás lehetőséget nyújt a gyerekeknek és kutyáknak egy hatalmas sétára, játékra.

A ház fűtését (és hűtését) 2 db új, nagyteljesítményű inverteres klímaegység biztosítja, valamint egy hatékony teljesítményű, fafűtéses látványkandalló.

A közelmúlt állagmegőrző felújításai a következők voltak: a tető teljes felújításon esett át, az északi homlokzat plusz szigetelést (a meglévő 5 cm-es üveggyapot szigetelés mellett) kapott, a terasz új színezett, jól tisztítható bevonatot kapott, a villanybojler cserélve lett és két új klíma illetve új kerti kapu került felszerelésre.
A kert rendezett, a locsolást öntözőrendszer segíti.

Ha az ingatlan új tulajdonosa építkezne a telken, a rendezési terv Üh3 hétvégi házas terület övezetének szabályzata alapján teheti meg:
- legfeljebb két üdülőegységet magában foglaló üdülőépület, és további egy melléképület helyezhető el
- a beépítés módja: szabadonálló
- a beépítettség megengedett legnagyobb mértéke: 20%
- terepszint alatti beépítettség megengedett legnagyobb mértéke: 20%
- az épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke: 4,5m
- zöldfelület legkisebb mértéke: 60%

Az ingatlan tulajdoni lapon: belterület, „kivett beépítetlen terület”, 1/1 tulajdonos, tehermentes
Az ingatlan összközműves, víz, villany, csatorna bevezetésre került, gáz a telek előtt elérhető.

A Balaton északi partján, a Tihanyi-félsziget közelében fekvő Örvényest körülöleli a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, melyben kellemes túrákat lehet tenni: például az Örvényesi Séd völgyébe, északra, az őstölgyesbe, a Zádorvár romjaihoz, és itt található a Balaton-felvidék egyik legszebb ipartörténeti emléke a máig működőképes vízimalom. Szép fekvésű és csendes az Örvényesi strand is, ahol nem kell belépődíjat fizetni. A szabadstrand 2021 nyarától - Uniós forrásból- teljesen megújult. 2023-ban 4 csillagos zászlót kapott a Kék Hullám strandminősítésen.
Örvényes az északi part értékes, hamisítatlan Balaton felvidéki hangulatú települése, természeti-, táji értékekben igen gazdag. Ez adja a település báját, és jó célponttá teszi a kevésbé zsúfolt és kevésbé hangos üdülőhelyet vagy állandó lakóhelyet keresőknek. Ugyanakkor Balatonfüred és Tihany közelsége biztosítja a pillanatok alatt elérhető infrastruktúrát, kulturális és sportolási lehetőségeket.

Elhelyezkedés: a füredi bevásárlási lehetőség (Tesco, Spar) 7,8 km, a szabadstrand 200 m, a sajkodi strand 5 km, vasútállomás 900 m, buszmegálló 1,1 km távolságra elérhető.

EGYEDI INGATLAN - KIVÁLÓ LOKÁCIÓVAL

Építész- és ingatlanközvetítő irodánk minden hiteles szakmai segítséget meg tud adni, mellyel segíteni tudjuk döntését.
Kérje az ingatlan részletes tájékoztató anyagát!
Kövesse Balatoniingatlanguru facebook és balatoni_ingatlanguru instagram oldalunkat.
Megtisztel bizalmával, ha segítségére lehetünk új otthona megtalálásában vagy ingatlana értékesítésében! Hívjon bizalommal!
Balatoni ingatlanguru – több mint közvetítő

Üdülő/nyaraló részletei

Ár: 64 900 000 Ft
Méret: 102 négyzetméter
Azonosító: 11284866
Telek: 504 Négyzetméter
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Jelleg: nyaraló
Egész szobák: 5

Egyéb jellemzők

  • Garázs
  • Kábel TV