Eladó családi ház Lipót 79 900 000 Ft

Leírás

Gyönyörű környezetben (a Duna mellett és a Hort Duna tanösvényének szomszédságában), Szigetköz legfejlettebb falujában (termálfürdő csúszdaparkkal, angol-magyar kéttannyelvű iskola, a Lipóti Pékség látványpéksége, gazdag kínálatú kisbolt), mégis csendes környezetben kínáljuk eladásra ezt a 4 hálószoba+nappalis családi házat, mely további lehetőségeket rejt, ha valaki az adottságait kihasználva esetleg vendéglátással szeretne foglalkozni.
A ház egy igazi gyöngyszem, de túl nagy anyukámnak és gondnokolt lányának, szóval kettejüknek. Nagyon szeretnének a közelünkben élni és nekünk is nagyon hiányoznak. Kevés az évi két alkalom és a minden napi beszélgetés. Mi pedig már nem szeretnénk visszaköltözni, mivel egyre inkább otthon érezzünk magunkat új választott hazánkban. Ha látsz fantáziát a házban, keress nyugodtan! :)
Ára: 199.750 EUR
Nagy Rita (+36 20 410 60 38)

Édesanyám írta a következőket a házról:
Költözés miatt adom el sürgősen szeretett házamat. Férjem halála után már nem szeretném egyedül megvalósítani azokat az álmokat, amelyeket közösen szőttünk. Remélem, ha megtekinted számodra is szerelem lesz első látásra, ahogy volt nekünk is a ház felépítése és a falu csodálatos adottságai miatt.
A HÁZ: Összesen 4 hálószoba 2 fürdőszoba, 1 külön wc, nappali, konyha étkező: (2000-ben épült)
Elosztása:
- Emelet: 3 szoba, 1 fürdő-wc (káddal), gardrób
- Magasföldszínt: 1 szoba, nappali (kandallóval), konyha, dolgozó, külön wc és külön fürdő

A házhoz tartozik egy fedett és opcionálisan fűthető erkély/folyosó/és egy hatalmas galériás 2.nappali bárpulttal, melyet nagyobb családi összejövetelekkor, vagy vendégfogadákor lehet használni.
Nyári konyha galériával, kemencével. A ház és a garázy közötti rész beépítésre került, így kialakítva ezt a nagyon kellemes helységet, mely egyben lejáróként szolgál a pincébe és feljáróként az esetlegesen kialakított appartmanokhoz. (Mivel a garázsok fölötti padlás beépíthető)

Pince:
Nagy 70m2-es pince 5 helységgel, amely borospinceként, edzőteremként, hűtőkarmraként, mosókonyhaként, raktárként használtuk. Nyárra kialakítottunk belőle 2 hűvös szobát a vendégeknek.
Mivel ide a nyári konyából lehet lejutni, a wc innen is elérhető.

Garázs:
3 állásos, szerelőaknás garázs 3 elektromos kapuval, beépített tetővel, amelyből appartmanokat terveztünk kialakítani turistáknak. (A falu ugyanis nyáron egy turistaparadicsom, de erről később)

Az udvar:
Kényelmes udvar virgoskerttel, gyümölcsfákkal, mely a házból, a nyárikonyhából és a garázsokból is megközelíthető.

A kert:
10 gondolzott és metszett gyümölcsfa (dió, alma, körte, füge, cseresznye, meggy, szilva, őszibarack) és füvesített. Öntözése külön kútról megoldott.

Fűtés:
- gáz-cirkó radiátorokkal,
- hűtő-fűtő klíma,
- kandalló a nappaliban

A falu:
Lipót a Duna mellett fekszik. (a ház 1,5 km-re helyezkedik el töltéstől) Kiépített úton lehet kényelmesen elsétálni a vízig. Horgászni, csónakázni is lehet, vagy a turázni kedvelők a töltésen akár elsétálhatnak a hallépcsőig. Északi oldalról a Holt-Duna határolja, könnyen bejárható tanösvénnyel, fantasztikus madárvilággal, télen pedig korcsolyázási lehetőséggel. A turisákat (és persze a helyieket is) nyaranta a vizicsúszdákkal felszerelt Lipóti termálfördő vonzza. Nincs annyi szállóhely, amennyit ne lehetne kiadni. A faluban kezdődött a híres Lipóti Pékség élete és az első üzem is itt található, amely mellett elsétálva reggelente ínycsiklandó kenyérillatot lehet élvezni. A Pékségnek van egy látogatóközpontja, amelyből finom kávé mellett be lehet látni a gyár életébe. Szintén a pékség tulajdonában van a Sziget Közért "kis"bolt. A falu méretéhez képest cseppet sem kicsi és mindent lehet kapni, friss pék és húsárút is. (A szomszéd faluban van a DarnóHús).

Az iskola:
Az iskola megérdemel egy külön bekezdést. A környéken egyedülállóként magyar-angol kéttannyelvű iskola működik, méghozzá nagy sikerrel. (Ez most már látszik. Több végzett osztályban a gyerekek nagyon magas százaléka középfokú, sőt van aki felsőfokú nyelvvizsgval kezd neki közéspiskolai tanulmányainak)

A ház elhelyezedése:
Mivel írtam, hogy nyáron sok a turista, fontosnak tartom megemlíteni, hogy a ház bár mindenhez közel van, hiszen kicsi a falu, mégis nagyon csendes helyen, mivel a falu végén egy zsákutcában található. Az utca végén játszótérrel.

Az egyetlen gyermekem külföldre költözött az unokáimmal, nem szeretnék tovább ebben a nagy házban élni. Viszont remélem, hogy a következő tulajdonosa meglátja benne azt a lehetőséget, amelyet mi is láttunk.
Köszönöm, hogy elolvastad! :)
Nagyné Marika (+36309050500)

Családi ház részletei

Ár: 79 900 000 Ft
Méret: 140 négyzetméter
Azonosító: 11337894
Cím: Kenderes-kert 13.
Telek: 1000 négyzetméter
Ingatlan állapota:
Jelleg: családi ház
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Fűtés jellege: Központi
Fűtés módja: Gáz
Komfort fokozat: Összkomfort
Elhelyezkedés: Panorámás
Egész szobák: 4

Egyéb jellemzők

  • Csatorna
  • Garázs
  • Padlás
  • Parketta
  • Pince
  • Terasz