Eladó családi ház Harkány 145 000 000 Ft

Leírás

Harkányban eladó ez a csodás, parkosított telken fekvő rendkívül hangulatos családi ház, a hozzá tartozó vendégházzal, melyben két, szálláshelyként üzemelő apartman található. Nagyon ajánljuk a virtuális bemutató megtekintését, mert gyönyörű részletek vannak a házban, és az egész ház a nyugalom hangulatát sugározza!

Természetesen erről a gyönyörű ingatlanról is készítettünk virtuális bemutatót, mely segítségével online is bejárható. Ezt lehetőség szerint mellékeljük a hirdetéseinkhez, de ha nem találnád, akkor kérd tőlünk, szívesen elküldjük neked!
https://my.matterport.com/show/?m=gKzXCPpTTm1

A 2500 nm-es, a legapróbb részletekig ápolt, karbantartott, parkosított, sík telken telken két ház található.
A fő ház (lakóház) kétszintes, összesen 180 nm. 1988-ban épült a házra a felső szint, mely 2 éve teljes felújításon esett át. Az alsó szintet 10 éve újították fel, így a ház komolyabb beavatkozást egyáltalán nem igényel.
A fűtést gázkazán, kandalló és hűtő/fűtő klímák kombinálásával lehet a leggazdaságosabban működtetni. A házon 24 db napelem van, így a klímák természetesen arról működnek. Télen a kandalló tud nem csak meleget, de otthonos érzést is biztosítani. A kandalló melege több helyiséget is hőlégbefúvással fűt.
A ház két szintje külön bejárattal rendelkezik, így a szintek is kiadhatók, vagy alkalmas a ház két generáció együtt- és mégis külön élésére.

A kisebb házban található a két szálláshelyként működő apartman, melyek egyenként 49 és 42 négyzetméteresek. Ezek jelenleg tavasztól őszig vannak kiadva, de mivel Harkányban termálfürdő működik, ezt ki lehet tolni a téli időszakra is. Az apartmanokban szintén hűtő/fűtő klímák működnek.

Fontos megemlíteni, hogy a teljes ingatlanegyüttes (tehát a ház és az apartmanok együtt) éves összes energiafelhasználása 24.000 Ft volt, ami igazán impresszív annak tekintetében, hogy az apartmanok folyamatosan működnek tavasztól-őszig. Ez nyilván a napelemeknek, a hőszigetelő alapvakolatnak és a hat rétegű tetőszigetelésnek (is) köszönhető.

A ház felső szintjéről csodálatos panorámát élvezhet a tulajdonos, főleg a tágas nappaliból nyíló, nagy méretű erkélyről. Érdemes bejárni a házat, a felső nappali nagyon-nagyon hangulatos és fényes.
Az alsó szinten is élvezhetjük a szabad levegőt a nagy, 25 nm-es fedett teraszon.

Az autók parkolására két lehetőség is van. Adott egy épület, melyet nem is szabadna garázsnak hívni, mert sokkal inkább egy fészer, mely igazán illeszkedik a parkosított részekbe. Ide a legnagyobb autó is kényelmesen befér, de emellett 3-4 autó parkolására alkalmas parkoló is van a telken.

A fészer mögött fűthető mosókonyha van, mely gyönyörűen berendezett, tiszta, mint a ház többi része is.
Említésre méltó a csodaszép kerti kemence is, mely jó időben a társaság fő gyülekezőhelye.
A kertben boltozatos pincébe lehet pakolni az oda való zöldségeket, terményeket.

A telek nagyobb része folyamatosan karbantartott és parkosított. Ezen a részen található az aranyhalakkal teli kerti tó is. Hátrébb nagy fűszer- és konyhakert elégíti ki a mindennapi zöldség- és fűszerigényt. Természetesen gyümölcsfák is szép számmal találhatóak.

Persze mindezt locsolni is kell, és ebben nagy segítség a fúrt kút, mely egész évben bőséges vízmennyiséggel látja el a kertet.

Ez az ingatlan alkalmas arra, hogy egy (akár kétgenerációs) nagy család nyugodt élettere legyen, és emellett még munkát és bevételt is adjon a két apartman működtetésével.



Családi ház részletei

Ár: 145 000 000 Ft
Méret: 271 négyzetméter
Azonosító: 11396062
Irodai azonosító: 302739
Cím: József Attila
Telek: 2500 négyzetméter
Ingatlan állapota: Átlagos
Jelleg: családi ház
Építőanyag: Tégla
Fűtés jellege: Egyéb
Fűtés módja: Gáz
Komfort fokozat: Összkomfort
Egész szobák: 11
Fél szobák: 2

Egyéb jellemzők

  • Garázs
  • Terasz