Eladó üdülő/nyaraló Felsőörs 78 000 000 Ft

Leírás

FELSŐÖRSÖN SZÉP TERMÉSZETI KÖRNYEZETBEN ÁLLÓ, HANGULATOS, KÉTEGYSÉGES NYARALÓ ELADÓ

Felsőörs Öreghegyen vált eladóvá ez a 90-es évek végén épült, külterületi nyaraló, melynek csendes, természetközeli fekvése azonnal elvarázsolja az ideérkezőt.
Az Almádi úttól 170 m jó minőségű, télen-nyáron jól járható földúton közelíthető meg, de tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, a buszmegálló mindössze 240 m.
A terület 2210 m2-es saroktelek, két utca felől is bejárattal rendelkezik. Ideális, majdnem szabályos négyzet alakú (utcafronti szélességei: kb. 44,7 m).
A gazdaságos öntözést ásott kút biztosítja. Termő alma-, cseresznye-, meggy-, sárgabarack-, szilva- és körtefákkal telepített. A telek mérete igény szerint további gazdálkodási lehetőséget nyújt. Jelenlegi állapotában rendezett, parkosított. Egy 4 X 2,5 m pince biztosítja a termény- vagy bortárolást.
A személyautók elhelyezésére két garázs is rendelkezésre áll. A kertben több helyen is elhelyeztek fedett kiülő- és sütögető helyet, szerszámtárolót, valamit egy 80 cm mély, 3 X 4 m-es fedett kismedence is a kikapcsolódást szolgálja.
A 105 m2-es ház a telek hátsó oldalhatárára épült, így a teraszáról a teljes kert és a környező erdős vidék jól látható.
Két külön bejáratú lakrész került kialakításra, amelynek egyik szárnya hagyományos téglaépítésű, a másik oldal könnyűszerkezetes. A két lakrész természetesen egybe is nyitható. A tető zsindelyfedésű, a homlokzat 8 cm-es hőszigeteléssel ellátott. Nyílászárói fa gyártásúak, zsalugáterrel szereltek.
Helyiségei:
Bal oldali, könnyűszerkezetes lakrész: nappali, amely felett galériázott háló lett kialakítva, zuhanyzós fürdőszoba + WC, konyha, hálószoba, tágas előtér. Fűtése: klíma és lemezkandalló
Jobb oldali, téglaépítésű lakrész: nappali, galériázott háló, zuhanyzós fürdőszoba + WC, tágas előtér, hálószoba. Fűtése: klíma és cserépkályha
Ezen az oldalon egy kb. 22 m2-es, könnyűszerkezetes kisház is áll, amely fedett terasszal össze lett kötve a főépülettel. Jelenleg nyári konyha, de választható funkciójú, pl. egy szaunás, zuhanyzós wellnes sarok is kialakítható benne.
A terület a rendezési tervben Mk-1 övezetbe tartozik, így további bővítés már nem lehetséges. (3 % beépíthetőséget és 4,0 m max. építménymagasságot engedélyez)
Közművek: víz, villany bevezetésre került, csatorna nincs
Elhelyezkedése: buszmegálló 240 m, Almádi, Káptalanfüredi strand 3,4 km, Alsóörs strand 5 km, élelmiszerbolt 1,7 km távolságra érhető el. Almádi közelsége biztosítja a komolyabb infrastruktúrát, kulturális lehetőségeket.
Tulajdoni lapon egy helyrajzi számon, azon belül két minőségben nyilvántartott ingatlan:
a) szőlő 558 m2
b) kert és gazdasági épület (2 egységes, iker) 1652 m2
Adásvétele kifüggesztés köteles.
Felsőörs a Balaton-felvidék azon települései közé tartozik, ahonnan – legalábbis a település egy része felől – látni lehet ugyan a Balatont, de saját tóparttal a helység nem rendelkezik. Páratlan természeti adottságú környezetben, a tóparttól mindössze 4 kilométerre fekszik. A csend és nyugalom álomszerű vidéke. A felsőörsi táj karakterét a mai napig is a szőlős- és gyümölcsöskertek, erdővel borított lankák határozzák meg, és a jellegzetes Balaton-felvidéki stílusban épült épületek.


Építész- és ingatlanközvetítő irodánk minden hiteles szakmai segítséget meg tud adni, mellyel segíteni tudjuk döntését.
Kérje az ingatlan részletes tájékoztató anyagát!
Kövesse Balatoniingatlanguru facebook és balatoni_ingatlanguru instagram oldalunkat.
Hívjon bizalommal!
Balatoni ingatlanguru – több mint közvetítő

Üdülő/nyaraló részletei

Ár: 78 000 000 Ft
Méret: 105 négyzetméter
Azonosító: 11431686
Telek: 2210 Négyzetméter
Építőanyag: Kérdezzen rá a hirdetőtől »
Jelleg: nyaraló
Egész szobák: 4
Fél szobák: 2

Egyéb jellemzők

  • Garázs
  • Kábel TV