Eladó vendéglátó egység Orosháza 280 000 000 Ft

Leírás

Csak nálunk!

Eladásra kínáljuk Orosházán belvárosi, többcélú, 5 épületből álló ingatlanunkat, mely jelenleg idősotthon - úgymint egyesített házi gondozás, - 14 fő részére, továbbá egy Imaház és kiszolgáló helységei 260 fő részére.

A városközponti elhelyezkedésű, 3148 m2 területű épületkomplexum jelenleg egy egyházi fenntartású idősotthon, amelynek két korszerű épületében idősgondozás működik. Erre a funkcióra a továbbiakban is kiválóan alkalmas. Emellett további beruházásokkal kialakítható belőle például kisebb kórház, vagy más egészségügyi intézmény, panzió, iskola és kollégium, irodaház. Az épületek területe 1222,1 nm.

Az 5 épület könnyen átalakítható rendezvényhelyszínné, vendéglátóipari komplexummá rendezvénycsarnokkal (Imaházból), kiadó szobákkal (a jelenlegi idősotthonokból), különtermekkel rendelkező étteremmé (C épületből), és egy vidéki hangulatú kertterasszá, amely mellé a korhű hangulatot és a bejáratot a jelenleg kihasználatlan utcafrontos ház adná, a szárazkapu bejáróval.

Amennyiben az eredeti, idősotthon funkcióját meg kívánja tartani, úgy a C épületben további szobák alakíthatók ki.

Az épületegységek könnyen elválaszthatók egymástól. Négy épület hűtő-fűtő klímával ellátott, a fűtésüket kondenzációs hőtermelők biztosítják. Az ingatlan 3 fázissal, és az öntözővíznek külön mérőórával rendelkezik. Csendes, térkövezett, parkosított ingatlan, fedett udvari tárolóval, és három autóbeállóval.

Épületek és helyiségeik:

"A” épület, jelenleg is üzemelő idősotthon:
Ebben az épületben 5 szoba, plusz 1 nővérszoba, 1 főzőkonyha, 1 éléskamra, 2 fürdőszoba, 2 vécé, folyosó, valamint kívülről megközelíthetően további 5 fülkés női vécé és mosdó, és 2 fülkés férfi vécé és mosdó található. Teljes területe 196 m2.

„B” épület, 2023. decemberig üzemelő Idősotthon:
Csakúgy, mint az „A” épületben itt is 5 szoba található, továbbá 2 fürdő, 3 vécé, társalgó/étkező, mosókonyha, és terasz. A lakószobák egy része különleges építészeti megoldással van megoldva, hiszen egy tetőtéri ablak által olyan a fényviszonya, mintha fel lenne kapcsolva a szobában villany. Teljes területe 236,7 m2.

„C” épület, eredetileg edukációra kialakított épület:
Hasznos terület a két szinten 333m2, plusz 20m2 pince. Ez az épület 2 nagy, és 3 közepes méretű teremből áll, melyeknek eddig előadó/oktatóterem funkciója volt. Emellett konyha, 4 vécé, (felnőtt/gyerek), és további kisebb helységek találhatók benne, többek között egy tárgyalóterem is. Az épületből könnyen kialakíthatók további lakó-, vagy hotelszobák, és a kiszolgálóhelyiségeik.

Imaház:
Területe 370,4m2. Nagyrészt 1 nagy terem és 1 előtér, valamint 2 kisebb helyiség (jelenleg egy női, és egy férfiöltöző/ruhatár jellegű helyiség). A nagy terem 260 fő befogadására alkalmas. Az Imaház rendezvényekre, előadásokra, esetleg bemutatóteremnek, kereskedelmi célokra optimális.

„Szélső épület”:
Az ingatlankomplexum legutoljára megvásárolt része, amely külön helyrajzi számmal rendelkezik. A beruházás célja eredetileg a bővítés volt. Ez az épület egy utcafrontos lakóház, szárazkapu bejáróval, amely 86m2. Jelenleg gazdasági épületként, raktárként használják. A ház mögött egy kihasználatlan kert található, amelyből akár parkoló, akár kertvendéglő, akár park is lehet.

Finanszírozás:
Ára: 280 M Ft. Az ingatlan tehermentes, egy egyházi gyülekezet tulajdonában van. A gyülekezet január első napjaiban elköltözött az ingatlan közösségi részeiből (Imaház, „C” épület), az otthon pedig már csak 6 fővel üzemel az "A" épületben. A gondozásra szorultak elköltöztetése komoly vásárlási szándék esetén rövid időn belül megoldható, a helyük másik intézményben biztosított. Az ingatlan értékesítési szándékának oka, hogy a felmerülő igényekre már nem volt alkalmas a rendelkezésre álló terület.

Állapot:

„A” épület, jelenleg is üzemelő idősotthon:
2004.-ben teljes felújításon és átépítésen esett át, melynek során került kialakításra a főzőkonyha, és az éléskamra. 2009.-ben új tetőt kapott.

„B” épület, 2023. decemberig üzemelő Idősotthon:
2013.-ban teljes felújításon és átépítésen esett át. A felújítások a nyílászárók cseréjét (fa), a villamoshálózat és a vizes strang felújítását, új burkolat lefektetését (ipari pvc és hidegburkolat), tetőcserét, szigetelést és vakolást tartalmaztak. Akadálymentesített.

„C” épület, kiszolgáló épület:
1992.-ben épült, azóta itt burkolatcsere (kerámia és padlószőnyeg), és a kondenzációs kazán bekötése történt.

Imaház:
Az Imaház éppen 100 évvel ezelőtt, 1924. februárban lett átadva. 2002.-ben fel lett újítva (új burkolat, falburkolat, tetőcsere, világítás és villamoshálózat, valamint speciális hőszigetelt nyílászárók beépítése). Az Imaház helyi védelem alatt áll, műemlék jellegű épület. A helyi védelem azt jelenti, hogy az épület nem bontható le, az átalakítása engedélyköteles, de megoldható.

„Szélső épület”:
Az épület felújítást igényel vagy bontandó, és a helyén akár fedett garázs is kialakítható. Egy múlt század elején épült házról van szó, ami megérdemelné a megmentést, mert felújítva egy gyönyörű, patinás épület lehetne.

Rezsi:
Az „A”, a „B” és a „szélső épület” külön közüzemi mérőórákkal rendelkezik. Az elektromos hálózat 3 fázisra történő fejlesztése megtörtént (3x25 Amper és 3x16 Amper), mert szükséges volt, hiszen az összes épület (kivéve a szélső, utcafronti épületet) hűtő-fűtő klímával ellátott. A fűtést az összes épületben gáz alapú kondenzációs hőtermelők biztosítják (kivéve a szélső, utcafronti épületet). Az öntözővíz fogyasztás mérése külön mérőórával történik. A hozzávetőleges éves közüzemi fogyasztásról konkrét adatokkal rendelkezem, amelyet szívesen elküldök az érdeklődők számára.

Parkolás:
Az ingatlan területén jelenleg három autóbeálló található. Biciklitároló van az udvarban. Az ingatlan melletti közterület képes a komolyabb parkolási igényeket kielégíteni. Az ingatlanhoz tartozó szélső épület mögötti, és jelenleg kihasználatlan kertrész további parkolóhelyek kialakítására is alkalmas.

Ajánlás:
Kreatív gondolkodású vagy szociális érzékű befektetőknek, egy ingatlanon belüli magán egészségügyi intézményeket megálmodó vállalkozóknak, de akár olyan építési vállalkozónak is, aki átépítéssel lakásokat tud kialakítani a jelenlegi épületekből.

Közlekedés:
Az ingatlantól pár perc sétára két irányban is elérhetőek buszmegállók, ahonnan több helyi és helyközi járattal utazhat. A vasútállomás és a buszpályaudvar gyalog kb. 15 perc alatt közelíthető meg.

Infrastruktúra:
Egy belvárosi ingatlanról van szó, ezért a környékbeli utcákban számtalan fontos hivatal és szolgáltatás megtalálható, ilyen például a teljesség igény nélkül: rendőrkapitányság, óvoda, több iskola, piac és vásárcsarnok, Művelődési központ, dohánybolt, Spar, Rossmann, Polgármesteri Hivatal, kisebb szaküzletek, K&H Bank, Sportcsarnok, apartmanok, Művészetek Háza, MBH Bank, Földhivatal, étterem, gyógyszertár, Allianz, játszótér, állatkórház, Penny, BestByte,stb.

Tekintse meg az ingatlant személyesen, és tegyen árajánlatot.
Várom megtisztelő hívását.

Vendéglátó egység részletei

Ár: 280 000 000 Ft
Méret: 1 222 négyzetméter
Azonosító: 11301017
Irodai azonosító: 13361
Cím: Orosháza, Deák Ferenc utca
Ingatlan állapota: Újszerű
Elhelyezkedés: Udvari
Szintek: 1 szint
Helyiségek: 20