Johnny Depp Lugosi Béla egykori házában lakik

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kastélyszerű épület azon túl, hogy Drakula első megformálójának, a magyar származású Lugosi Bélának volt a háza, más izgalmakat is tartogat. Depp még 1995-ben vásárolta az ingatlant egykori válóperes ügyvédjétől.

Lugosi Béla 1882-ben született. Játszott a Magyar Nemzeti Színházban, harcolt az Első Világháborúban, majd 1919-ben kénytelen volt elhagyni az országot. Amerikában először New Yorkban, majd Los Angelesben dolgozott. 1927-ben játszotta először Drakula gróf szerepét színpadon, majd 1931-ben elkészült az a film, melynek mindmáig a világhírt köszönheti. 1956-ban hunyt el, stílusosan Drakula gróf köpenyében helyezték végső nyugalomra.
Egy korábbi interjúban Johnny Depp azt nyilatkozta, hogy első pillantásra beleszeretett Lugosi házába. A filmtörténet egyik meghatározó alakja lakott itt az 1940-es években sőt, még az Óz a nagy varázsló eredetijének néhány jelenetét is itt vették fel – mondta Depp. Ezek mellett persze az sem elhanyagolható tény, hogy a Karib Tenger Kalózainak sztárját az épület építészeti megoldásai is lenyűgözték. Az egész olyan, mintha egy ódon kastélyom lenne Hollywood közepén – tette hozzá.

A házat egyébként 2,3 millió dollárért vette Depp még 1995-ben. A telek 11 ezer négyzetméteres, míg az 1922-ben épült kastélyszerű ház hasznos területe közel 700 négyzetméter.



A ház madártávlatból (forrás:Live Local)

Az eredeti állapotokhoz képest az előző tulaj, aki Depp korábbi válóperes ügyvédje volt, egy medencét építtetett a birtokra.