Egy 26 éves lány a leggazdagabb kínai

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tizenhat milliárd dolláros vagyonával Yang Huiyan 26 éves ingatlanfejlesztő Kína leggazdagabb embere a Forbes amerikai magazin által az ázsiai gazdagokról összeállított éves lista szerint. A kínai milliárdosok összvagyona 120 milliárd dollár.

Vagyonának köszönhetően a Country Garden Holdings Company Ltd. társalapítójának lánya a leggazdagabb ázsiai nők listájának első helyén szerepel. Apja 2005-ben ruházta rá tulajdonrészét a vállalkozásból egyik napról a másikra. A hivatalos indoklás szerint az öreg Yang azt szerette volna, ha lánya nemcsak a cégvezetésben, de a tulajdonban is átveszi az ő szerepét.

Yang lánya egyébként a Forbes szerint a német Prince Albert von Thurn und Taxis után a második legfiatalabb milliárdos a világon. A magazin által nyilvántartott milliárdosok közül ő a legfiatalabb hölgy.

A Forbes által összeállított névsorban 40 kínai milliárdos szerepel a múlt évi 15-tel szemben, ami az amerikai magazin szerint annak tudható be, hogy szédítően nő a kínai pénz- és ingatlanpiac.

A listán szereplők közül több mint tízen ingatlanfejlesztők.

A kínai milliárdosok együttes vagyonát 120 milliárd dollárra taksálja a Forbes.
Tavaly a leggazdagabb kínai Huang Kuang-jü (Huang Guangyu), az elektromos és elektronikus berendezéseket forgalmazó legnagyobb kínai vállalat, a GOME alapítója volt 2,3 milliárd dollárra becsült vagyonával.

Kapcsolódó cikkek:
$$91$$
$$85$$
$$83$$