Angyalföld támogatja a kerületi magasház építést

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Már régóta szeretné megépíteni a város első budapesti magasházát a Raiffeisen Ingatlan Zrt. A XIII. kerület benne van a dologban, a Levegő Munkacsoport viszont tiltakozik - írta a keddi Magyar Hírlap. A százhuszonnégy méteres irodaház a rendőrpalota szomszédságában épülne fel.

 

Egy régebbi Finta terv

Szakmai és várospolitikai támogatást is kapott a XIII. kerületben a magasház építésének gondolata – mondta el a lapnak Arató György, a kerület főépítésze.

A kerület hozzájárulása akkor emelkedik jogerőre, ha az ingatlanfejlesztők és a Fővárosi Önkormányzat között létrejön egy településrendezési szerződés.


A jelenlegi szabályozás szerint ugyan nem építhető meg a Raiffeisen által tervezett, százhuszonnégy méteres toronyház – mondta Arató György –, de reméljük, a fővárosi önkormányzat a következő egy-másfél évben változtat a jelenlegi bátortalan szabályozáson és utat nyit a Raiffeisen terve előtt.

Világvárost építünk – márpedig egy világváros nem négyemeletes.


Nem áll a projekt mellé a Levegő Munkacsoport és ellenérzéseinek adott hangot, amikor a kerületi főépítész a véleményét kérte.

A civilszervezet elnökhelyettese, Schnier Mária azt mondja, hogy a meglévő épületeken már nem lehet változtatni – ezzel a rendőrpalotára és a nyugdíjfolyósító épületére utalt –, ennek ellenére a kerületi szabályozásban megengedett szintmutatókat túlzottan magasnak tartja. A kerületnek a Levegő Munkacsoport azt javasolja, hogy csak jóval kisebb beépíthető magasságot engedélyezzen - olvasható a lapban.

Kapcsolódó cikkek:
$$48$$