Csak november elején nyit a Garay téri piac

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem sikerült megszerezni a szakhatósági engedélyeket időben, így a tavaszi hírekkel ellentétben nyáron nem nyitott ki az új piacépület. Friss információink szerint előreláthatólag október 20-án a piac megkapja a használatbavételi engedélyt és november elején nyit.

A régi Garay bontása még 2004-ben vette kezdetét. Eredetileg az átadást 2005-re ígérték, majd a teret szegélyező házak süllyedésére hivatkozva, amit a résfalak megerősítésével állítottak meg, egy éves késéssel számoltak. Az egy évből aztán két év lett, majd egy tavaszi sajtóbejárás alkalmával már a júliust, legkésőbb augusztust jelölték meg nyitási időpontként.

A Garay lakórésze parkkal (2007. május) Nézze meg galériánkat!

Ebből lett most november eleje. Zsohár Árpád, az építtető és kivitelező Pendola cégcsoport vezetője még tavasszal azt mondta, hogy sok minden hátráltatta az épület átadását, de addigra eljutottak a 97%-os készültségig. Úgy látszik, ezek a bizonyos hátráltató tényezők azóta sem szűntek meg, így csúszott novemberre a nyári átadás.

Azt sikerült mindenestre megtudnunk, hogy a multifunkcionális épület 230 lakásának jelenetős részébe már beköltözhettek az új lakók. Az új Garay egyébként PPP konstrukcióban épült, így az önkormányzat 10%-os tulajdonosa a piacnak, mely területre az egykor itt áruló ősteremlők térhetnek majd vissza.

További cikkek az ingatlanok.hu-ról:
$$98$$
$$91$$