Tőzsdére lép a Balaton fejlesztője

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A magyar magánszemélyek és brit kockázati tőkebefektető tulajdonában lévő ingatlanfejlesztő SCD Holding eladja az Interfruct Cash and Carry üzletláncát, és a tervek szerint 2009 harmadik negyedévében, de legkésőbb egy-két éven belül a tőzsdére megy. Az SCD 450 millió euró értékben fejleszt a Balatonnál az ír Quinlan Private Csoporttal közösen.

Az Interfruct vevője a Calslane Holdigs pénzügyi befektető társaság. A vételárat nem közölték. Az AC Nielsen Piackutató korábbi tájékoztatása szerint az Interfruct 23 egysége 2007-ben 46,3 milliárd forintos forgalmat ért el.

A cash and carry tevékenység nem tartozik az SCD Holding alaptevékenysége közé, ez indokolta az Interfruct eladását - magyarázta Elkán Péter, az SCD Holding kommunikációs igazgatója.

Kapcsolódó anyagok:

$$704$$

$$584$$

$$451$$
Az SCD Holding magyar tulajdonosai kivásárolják az SCD UK 19 százalékos részesedését, és ezt követően a cégcsoport 100 százalékban magyar tulajdonú lesz.

Az SCD Holding az egyes fejlesztésekre önálló projekttársaságokat hozott és hoz létre. Nemrégiben adtak át a Balaton környékén négy milliárd forint beruházásban megvalósult 218 lakást.

Az idén ősszel indulhat az SCD Holding és az ír Quinlan Private Csoport 450 millió eurós Balaton-fejlesztési programja. Balatonalmádiban a helyi önkormányzat döntésére várnak, Siófokon a projekt a hatósági engedélyezés szakaszában van.

A Balatonszemesen építendő hotel üzemeltetéséről a lengyel Irina Eris hotellánccal tárgyalnak. Badacsonyban pedig a régészeti feltárásoktól és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyétől függ a beruházás megkezdése.

Balatonalmádiban 50-60 egységet tartalmazó apartman ház, Badacsonyban 4-5 csillagos Bor- és Gasztronómiai Hotel, Balatonszemesen Beauty Hotel, Siófokon pedig az Aranypart Kemping és Üdülőpark fejlesztését tervezi az SCD Holding a Balaton-fejlesztési programjának kerestében.

A társaság Szófiában kereskedelmi és irodaközpont beruházását készíti elő. Erdély két városában, Szatmárnémetiben és Nagyváradon 600 lakás építését tervezik és tárgyalások folynak egy horvátországi turisztikai beruházásról is.

Cikkajánló:

$$722$$

$$723$$

$$724$$