A beruházó Sadesa Csoport tájékoztatása szerint az alapkőletételi ünnepségen Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Vicente Cotino, a Sadesa Csoport elnöke ad majd tájékoztatást a MotoGP nemzetközi versenypálya építésének részleteiről.   

Bajnai Gordon július végén jelentette be, hogy a jövő év szeptemberétől minimum öt éven keresztül motoros világbajnoki futamokat rendeznek Sávolyon az állam támogatásával a spanyol Sadesa csoport beruházásával megépülő Balatonringen. A sármelléki repülőtérhez és az M7-es autópályához közeli helyszínre tervezett 4.650 méteres pálya több mint nyolcvanmillió euróba kerül.

A munkálatok megkezdéséhez - ami a jövő év szeptemberére tervezett futamok miatt sürgető - szükség volt a Balaton-törvény módosításainak elfogadására, amely lehetővé tette az érintett mezőgazdasági területek fejlesztési területté  átminősítését.

A Balatonring szomszédságában egy ötcsillagos wellness szálloda, golfpálya, szórakozató centrum, logisztikai bázis megépítését és motoros-iskola üzemeltetését is tervezi a Sadesa csoport. A tervek megvalósítására 600 hektárnyi területet vásárolt fel Sávoly környékén.

A kormány a közelmúltban hatósági ügyintézés szempontjából kiemelt nagyberuházássá nyilvánította a sávolyi motorverseny-pályát és a kapcsolódó létesítményeit.

Cikkajánló: