Média Építészeti Díj - lássuk a nyerteseket!

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Immár negyedik alkalommal osztották ki a Média Építészeti Díját az építészfórum.hu szervezésében. Abszolút győztesnek Keller Ferenc pécsi családi házát nevezhetjük, de ezen kívül is számos érdekes épület, illetve terv kapott elismerést.

Az este díszvendége Dr. Bitó János Ybl-díjas, Kotsis Iván érmes építész volt, akit 70. születésnapja alkalmából köszöntött a szervező epiteszforum.hu szerkesztőségéből a két moderátor: Pásztor Erika Katalina lapigazgató és Vargha Mihály főszerkesztő.


Dr. Bitó János Fotó: Váradi Viktor

A nyilvános zsűrizés folyamata a tervezők prezentációjával kezdődött, majd a zsűri véleménynyilvánítása és pontozása után két vérbeli építészkritikus: Wesselényi-Garay Andor és Martinkó József egészítette ki vagy cáfolta meg a zsűritagok gondolatait.


A zsűri gondolkodik Fotó: Váradi Viktor
További képek az eseményről

A 13 döntős tervező munkájából az epiteszforum.hu olvasói Páricsy Zoltán visegrádi Mogyoróhegyi táborépület tervét juttatták az első helyre a közönségszavazáson.


Az index.hu szavazói az utóbbi évek szokásához híven a kisebb lakóépületeket értékelték a legjobbnak, az első helyen Keller Ferenc pécsi családi háza magasan verte a mezőnyt a többi épülettel szemben.


A zöldtetős ház További képek

Gerzsenyi András A keszthelyi láp revitalizációja és látogatóközpont című – korábban Hauszmann-díjjal jutalmazott – diplomamunkájával vitte el a terveknek járó első díjat.

Két érdekes momentuma is volt a megépült épületek kategória eredményhirdetésének. Az egyik, hogy – nem először – egyezett a zsűri és az index.hu olvasóinak véleménye, a másik, hogy holtverseny alakult ki két tervezőcsapat között, ami miatt idén nem 4 hanem 5 díjat hirdettek ki.

Keller Ferenc pécsi családi háza ugyanazzal az összpontszámmal zárta az estét, mint Kolossa József és Perényi Tamás Budafoki aszimmetrikus víztorony című munkája.


Az asszimetrikus víztorony További képek

Immáron negyedik alkalommal gyűltek össze a döntőbe jutott építészek és a legkülönbözőbb médiumokból verbuvált zsűritagok, hogy eldöntsék az idei Média Építészeti Díja sorrendjét, azaz hogy a tervek és megépült projektek kategóriában kik alkottak igazán maradandót a laikusok szerint. A Trafó színháztermében közel száz néző szurkolt a tervezőknek és élvezte végig a négyórás rendezvényt.

Cikkajánló:

$$1254$$

$$1253$$

$$1252$$