Zártvégű alappá alakul a Raiffeisen Ingatlan Alap

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Raiffeisen Ingatlan Alap az újraindulás után 90 napra vállalja a befektetési jegyek kifizetését és zártvégűvé alakul. Ezt az nemrég elfogadott törvénymódosítás értelmében csak úgy teheti meg, ha a Felügyelttel történt egyeztetés után egy kedvezményes visszaváltási időszakot hirdet meg.

Akárcsak a többi nagy ingatlanalap (kivéve Erste), a Raiffeisen is 90 napra vállalja a befektetési jegyek kifizetését az újraindulást követően. Az egyik legnagyobb alap, melynek likvid eszközei erősen fogyóban vannak, tárgyalásokat kezdeményez a Felügyelettel, hogy zártvégűvé alakuljon, melyre az új törvényi feltételek adnak lehetőséget.  

Újraindult a MAG Ingatlan Alap forgalmazása is. A Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt.-nek a jövővel kapcsolatban hasonlóak az elképzelései, mint a Raiffeisennek. Tehát 90 napra fizetnek és zártvégűvé akarnak alakulni.

Újraindult az OTP, az Erste és a BA is
Mint közleményükből kiderül: a tervezett zártvégűvé alakítás előtt a befektetőknek lehetőségük lesz a befektetési jegyeik aktuális nettó eszközértéken történő visszaváltására, amennyiben a zártvégű alapban nem kívánnak részt venni.  Azon befektetési jegy tulajdonosoknak, akik az új zártvégű alapba továbbviszik befektetésüket, a Raiffeisen Bank Zrt. tőke- és hozamgaranciát nyújt.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az új, zártvégű alap mandátuma mikor jár le.

Cikkajánló:

$$1287$$

$$1286$$

$$1285$$