Megújul a szegedi Víztorony tér

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Uniós támogatással, közel félmilliárd forintból 2010 szeptemberére teljes egészében megújul a szeged-tarjáni Víztorony tér, a beruházáshoz kapcsolódóan városszerte több buszmegállót felújítanak és újak is épülnek - jelentette be Botka László (MSZP) szegedi polgármester.

Az önkormányzat a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán 296,5 millió forint támogatást nyert el a fejlesztésére, melyet 186,5 millió forint saját forrással egészít ki - mondta a politikus a beruházás kivitelezési szerződéseinek aláírásakor.

A jelenleg is buszpályaudvarként működő tér átépítése két ütemben valósul meg 2010 szeptemberére. Elkészül egy korszerű utasforgalmi épület, az új bazaltbeton buszparkoló, tizenhat P+R parkoló gépkocsik számára, megújul a zöldterület és a közvilágítás, az utcabútorok. Városszerte tizenegy buszmegállót újítanak föl, valamint hat újat építenek. Akadálymentesítik a teret, a járdákba és peronokba a vakok és gyengén látók biztonságos közlekedését szolgáló sávokat építenek - foglalta össze a beruházás főbb elemeit a polgármester.

Botka László elmondta: a tér felújítása kapcsolódik - a szintén uniós támogatással megvalósuló - szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztési nagyprojekthez, mivel itt lesz a város legnagyobb forgalmú buszjáratát felváltó új trolivonal egyik végállomása.

Jövő nyárra a Szegedi Vízmű Zrt. saját forrásaiból felújítja a tér közepén álló víztornyot is - tudatta a politikus.

Cikkajánló:

$$1846$$

$$1845$$

$$1844$$