A Real Viennán oldódott a hangulat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Május 26 és 28 között rendezték meg immáron negyedik alkalommal a Real Vienna, közép- és középkelet európai régióra fókuszáló ingatlanpiaci szakvásárt. 24 ország 242 kiállítója volt jelen a bécsi ingatlanos vásáron. Az osztrákok mellett idén 27 kiállító érkezett Lengyelországból.

“A pénzügyi és gazdasági válság hatása a befektetések és az építőipar jelentős visszaeséséhez vezetett. Ezért is különösen fontos az ilyen és az ehhez hasonló vásárok szervezése a jelen helyzetben is. Nem elég megtartanunk a már meglévőket, a vásár segítségével új befektetők érdeklődését is fel kell keltenünk, erre pedig remek alkalom a régióra fókuszáló Real Vienna.”- mondta Matthias Limbeck a Reed Exhibition igazgatója.

Michael Ehlmaier, a CPB Ingatlan-vagyonkezelő társaság ügyvezetője elmondta, kifejezetten elégedett volt a látogatók részvételével, számos potenciális befektető képviselte magát, a hangulat pedig a tavaly októberi Expo Realhoz képest oldódni látszik.

Ezt bizonyítja az is, hogy élénk érdeklődés kísérte a szakvásárt kísérő programokat. A három nap leforgása alatt 45 előadást és workshopot tekinthettek meg az érdeklődők a vásári forgatag közepén felállított pódiumokon, összesen több, mint 200 szakértő tolmácsolásában.

Hasonló sikere volt a vásár első estéjén a Kursalon Wien éttermében megrendezett ünnepségnek, amelyre közel 500 vállalat igazgatója, a közép-, kelet- és délkelet-európai térség polgármesterei és városfejlesztői, valamint a multiplikátorok és a befektetők kaptak meghívást.

A vásárra összesen 7082 látogató regisztrált 42 országból, egy látogatói felmérés szerint leginkább a befektetések finanszírozásai és az ingatlanok fejlesztése iránt érdeklődtek.

Matthias Limbeck elmondta: „A jelen helyzetben talán azt mondhatnánk, a realista optimizmus jellemzi a piacot. A befektetők részéről továbbra is meghatározó az óvatosság és a kivárás. Hogy ez a közeljövőben, mennyiben változik, az kiderül a 2010. május 18-20-ig megrendezendő jövő évi Real Viennán. ”.

Cikkajánló:

$$1855$$

$$1854$$

$$1853$$