400 millió Szolnok játszótereire

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ebben az esztendőben várhatóan harminc átépített, illetve teljesen új játszóteret adnak át Szolnokon.

Szolnok helyhatósága még tavaly indította el országszerte egyedülálló játszótér-építési programját. Ennek jegyében három év alatt mintegy négyszázmillió forintból összesen ötvenkét ilyen közterületet kerít be, újít fel, illetve épít újjá a város saját forrásaiból — mondta Pókász Endre sajtóreferens.

Mindebből ez év őszéig a 2008-ban elkezdett, de mostanában befejeződő beruházásokkal együtt harminc átépített, illetve teljesen új játszóteret adnak át – tájékoztatott a sajtóreferens, aki hangsúlyozta: a berendezések valamennyi eleme megfelel a szigorú uniós előírásoknak. Ezen kívül természetesen a frissen elkészült létesítményekre is érvényes a nemrégiben Szolnok játszótereire vonatkozóan elrendelt dohányzási tilalom.

A megyeszékhely legnagyobb ilyen beruházása egyébként jövőre készül el a Széchenyi városrészben, a Hild Viktor út és a Lovas István út között – tette hozzá Pókász Endre. E jelentős fejlesztés sem függ azonban pályázati sikertől, hiszen a program fedezetét a helyi költségvetésből különítette el a képviselő-testület.

Cikkajánló:

$$1857$$

$$1856$$

$$1855$$