Őszre elkészül a Bécsi Corner a Kolosy térnél

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Szépvölgyi út - Bécsi út - Lajos utca által határolt területen épülő irodaház magába foglalja az egykori iskola épületét, a műemléki védelem alatt álló Serházat és egy új épületszárnyat is. Az ötmilliárdos beruházás 7.300 négyzetméternyi „A” kategóriás irodának, illetve 3.300 négyzetméternyi vendéglátó és kereskedelmi területnek ad helyet.

„A régi épületek külsejét az eredeti állapotoknak, illetve a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően felújítjuk, de a historikus külső modern belsőt rejt majd” - mondta el Hajnal István, a Biggeorge’s – NV Zrt., a Bécsi Corner irodaház fejlesztőjének vezérigazgatója.

A Bécsi Corner irodaház legnagyobb régi szárnya a hajdani Lajos utcai Községi Elemi Népiskola épülete. Az U-alaprajzú, klasszicista iskola 1875-76 között épült. A homlokzata nyers tégla burkolatú, ami eredeti állapotában, mintázatában renoválásra kerül. Az iskola belseje teljesen megújul, 4 szinten több mint 5.500 négyzetméter korszerű területet biztosítva. Az iskolaépülethez a Lajos utcai fronton kapcsolódó új épületszárny szintén irodafunkciót lát el. Az új épület tömegében, homlokzati burkolatában, színeiben teljesen illeszkedik az iskolához. Az új szárny 6 szintjén 4200 négyzetméternyi iroda- és kereskedelmi kerül kialakításra.


A Bécsi Corner legnagyobb historikus építészeti értékét az 1730-as években épült barokk Serház adja. A Bécsi útra néző, kétszintes épület korának egyik legelőkelőbb háza volt, 1955-ben nyilvánították műemlékké. A Serház mellett álló két, az eredeti állapotoknak megfelelően újraépített földszintes épületben kap helyet egy étterem. A Bécsi útra néző épületek még a környék eredeti, 18. századi, kisvárosias utcaképet őrzik, ami helyenként ma is látható a Bécsi úton.


A Bécsi Corner irodaterületeit a felújított épületek adottságai miatt tágas, magas belmagasságú terek jellemzik. A rugalmas irodakialakítást teljes értékű álpadló és álmennyezet teszi lehetővé. A házban egyterű vagy cellás elrendezésű irodák is kialakíthatóak. Ez a rugalmasság azt jelenti, hogy optimális kialakítással csökkenthető a bérelt terület mennyisége, ami kisebb havi terhet jelent a bérlő számára.

Most alkalmi áron, már 10 EUR/ m2 -től bérelhetők irodák, amely kiemelkedően kedvező bérleti díj a piacon lévő „A” kategóriás irodák között.

Szintén az ideális munkakörülmények megteremtését szolgálja, hogy a természetes megvilágítás, az iskolai örökségnek és az építészeti kialakításnak köszönhetően a munkaállomások mindegyikének biztosított. A szellőztető rendszer nagykapacitású, az átlagos 10m2/fő helyett akár 6m2/fő terhelést is kiszolgál. Parkolás a 131 férőhelyes mélygarázsban biztosított.

Cikkajánló:

$$1862$$

$$1861$$

$$1860$$