A Magyar Építő-Arcadom építheti a pécsi központot

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Magyar Építő Zrt.-Arcadom Zrt. konzorcium építheti a pécsi konferencia- és koncertközpontot 6,3 milliárd forintért. A közbeszerzési eljárást lezáró döntést azonban a Közbeszerzési Döntőbizottság jogorvoslati eljárás keretében vizsgálja és az eljárás során a szerződéskötést a Közbeszerzési Döntőbizottság végzésével megtiltotta.

A konzorciumnak a 18.833 négyzetméteres telekre egy multifunkcionális konferencia- és koncertközpontot kell terveznie és felépítenie. Az épület ötszintes, a bruttó szintterülete pedig 13.438 négyzetméter. A házban lesz egy 368 fős - kettéosztható - földszinti konferenciaterem, egy 287 fős emeleti konferenciaterem, és egy ezer fős hangversenyterem. A telken 5.470 négyzetméter felületű parkolót és belső utat kell kialakítani.

A felhívásra három ajánlat érkezett. Az értékelés során az összességében legelőnyösebb ajánlat lett a nyertes, a kritériumok között az ár esett a latba leginkább. Az ellenszolgáltatás eredetileg becsült értéke nettó 6,1 milliárd forint volt, a nyertes konzorcium nettó 6,3 milliárdért vállalta a tervezést és az építést.

Cikkajánló:

$$1870$$

$$1869$$

$$1868$$